13:35, čet, 25. Apr

Marko Soršak Soki predstavil notni zvezek za osnovnošolce





Znan mariborski bobnar Marko Soršak Soki se je lotil še enega projekta. Tokrat je predstavil notni zvezek  20 za 20, ki bo v naslednjem šolskem letu spremljal učence pri pouku glasbe.

soki notni zvezek (1)

V okviru dobrodelnega projekta 20 za 20 Soki obdaruje slovenske osnovne šole z glasbili, se je sedaj lotil novega projekta in v sodelovanju s pedagogi glasbene vzgoje zasnoval notni zvezek z imenom “Notni zvezek 20 za 20”. Kot je predstavil včeraj na novinarski konferenci, se je za nov projekt odločil potem, ko je po obisku številnih osnovih šol po Sloveniji ugotovil, da otroci pri glasbenem pouku pišejo glasbo v navadne črtaste zvezke.

Tako je zasnoval notni zvezek, ki vsebuje mali notni zvezek, črtasti in brezčrtni del. Zvezek pa je poseben tudi v tem, da so v njem zbrane tudi misli priznanih slovenskih glasbenikov, ki so povedali kaj jim predstavlja glasba. Svoje misli so zapisali številni glsbeniki od Zorana Predina, Luke Šulića, Tomija Megliča, Nece Falk, Adi Smolarja, Helena Blagne in Tanja Žagar.

Nakup zvezka ima tudi dobrodelno noto

Z nakupom notnega zvezka bo 50 centov namenjenih v projekt za nakup novih glasil za šole. Tako bodo kupci zvezka prispevali h kakovostnejši in večji glasbeni izobraženosti učencev. Zvezki so že naprodaj v papirnicah Kopija-Nova kot del šolskih potrebščin za otroke, kmalu pa bodo prišli tudi na druge trgovske police. Zvezek je izšel v nakladi 15.000 izvodov, na knjižnih policah v knjigarni pa je na voljo za 3,99 EUR.

Projekt 20 za 20 gre dalje

Soki se je odločil, da projekt pelje dalje, a kot je dejal na višjem nivoju. “Želim narediti še nekaj več,” je dejal.  V Sloveniji z glasbili opremil že 90 osnovnih šol, kljub temu, da je sprva upal, da mu jih bo uspelo vsaj 10. S projektom se bliža k 100-ti obdarjeni osnovni šoli. Odločil se je, da bo tokrat opremil svojo bobnarsko šolo, ki bo bodočim bobnarjem nudila drugačen pristop ter jih čimbolje opremila z znanjem, ki ga bodo potrebovali v glasbenem svetu.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.