09:38, sre, 24. Apr

Marko Soršak in Srečko Hvauc v drug





Po neuradnih rezultatih Državne volilne komisije,sta se v drugi krog na volitvah za župana Občine Hoče-Slivnica uvstila Marko Soršak in Srečko Hvauc. Soršak je zbral 1933 glasov (48,97%) Hvauc pa 1184 glasov (30,00%).

sorsak

hvauc

Listi ZNAMO.ZMOREMO!MARKO SORŠAK pa je uspelo pridobiti v prvi volilni enoti kar šest svetnikov za občinski svet, stranke SD, DESUS, SDS, SLS in NSI so prejele po en svetniški stolček. V drugi volilni enoti je prav tako prejela največ glasov lista ZNAMO.ZMOREMO!MARKO SORŠAK, dva svetniška stolčka, kar je uspelo tudi SDS-u. Po en svetniški stolček so prejeli SMC,SD, DESUS in lista Antona Obrehta.
Celoten seznam občinskih svetnikov si lahko ogledate spodaj.

rezultati Hoče

Druge novice

Comments

  • Darja

    7 oktobra, 2014

    Pa kaj resnično nihče ne zna štet. Tukaj se tudi vidi lobiranje in mešetarjenje z glasovi. Lista A.Obrehta je za 100 glasov prehitela soršakovo listo v drugem okraju LOL!!!

    Replay
  • nina

    7 oktobra, 2014

    Preden obsojate neznanje štetja, lobiranje in mešetarjenje z glasovi se seznanite z Zakonom o lokalnih volitvah! Ker imamo v občini Hoče-Slivnica več kot 12 članov, se člani občinskega sveta volijo po proporcionalnem načelu, mandati pa se delijo po D’Hondtovem sistemu. Več o tem si preberite v Zakonu o lokalnih volitvah: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO308. LOL!!!

    Replay
  • Silva

    7 oktobra, 2014

    Nevem zakaj se bi morali sešteti glasovi iz obeh enot,če pa je št.razdeljeno po enotah…vol.enota 1 ima 11 svetnikov
    vol.enota 2 ima 8 svetnikov

    Replay
  • Marko

    11 oktobra, 2014

    Vroče bo 😉 ….

    http://imgur.com/YqdEnbo

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.