02:58, pet, 19. Apr

Mariborsko Pohorje okupirali ekstremni kolesarji





Otvoritev serije evropskega pokala v spustu z gorskimi kolesi, bo tudi letos potekala na mariborskem Pohorju. Pravzaprav se je otvoritev začela že danes, ko so kolesarji iz vsega sveta ob 10.00 uri najprej peš opravili ogled proge, nato pa ob 12.00 uri začeli s prostim treningom.

Prav zato, ker tekma evropskega pokala poteka točno en teden pred dogodkom leta v Mariboru, tekmo svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v disciplini spust, lahko že ta vikend pričakujemo močno mednarodno udeležbo z najboljšimi tekmovalci na svetu. Kolona ekstremnih kolesarjev, ki so čakali, da jih gondola odpelje na štart proge, se je vila vse do ceste, ki pelje mimo vzpenjače. Proga za spust, ki je obdana z drevesi v pravljičnem objemu Pohorja je navdušila prav vsakega tekmovalca obenem pa jih prisilila v popolno koncentracijo, saj so v en glas zatrdili, da je precej zahtevna.

“Proga mi je zelo všeč, še najbolj so me navdušili skoki v prvem delu proge,” je povedala Izabela iz Bolgarije, ki je mariborsko progo obiskala prvič in dodala, da težko napove izid jutrišnjih kvalifikacij in nedeljskega finala, saj progo šele spoznava in jo je zaenkrat še malo strah, svoje pa dela tudi nervoza. “Upajmo na najboljše,” je zaključila tekmovalka iz Bolgarije.
Berislav iz sosednje Hrvaške pa nam je povedal, da progo že zelo dobro pozna, saj se po njej vozi že zadnjih 10 let. “Je odlično pripravljena, vendar zahteva izjemno zbranost saj je zahtevna po celotni dolžini. Cilj je torej, da ostanem nepoškodovan,” je zaključil Berislav.
“Je izjemno dolga in zahtevna proga, takšna kot mora biti za evropski in svetovni pokal. Ker pa sem na mariborski progi prvič, sem do zdaj vozila nekoliko počasneje, da se nanjo navadim in zgubim ta začetniški strah, zaradi nepoznavanja proge,” pa je povedala Veronika iz sosednje Italije.

Kolesarji iz vsega sveta čakajo na vožnjo proti štartu proge
Kolesarji iz vsega sveta čakajo na vožnjo proti štartu proge

Vse torej kaže, da se nam obeta izjemno zanimiv vikend poln adrenalina, ki pa bo zgolj uvertura naslednjega vikenda, ko bo mariborska proga za spust s kolesi gostila svetovni pokal in Maribor vnovič vpisala na svetovni zemljevid ekstremnega kolesarstva.
Jutri tako sledi trening od 9.00 do 14.00 ure nato pa se ob 14.30 začnejo kvalifikacije za nedeljski finale, ki se bo začel ob 12.30. Ne zamudite kolesarskega spektakla na Pohorju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.