21:32, pet, 19. Apr

Mariborsko podjetje Comtron beleži 30 let delovanja





Mariborsko podjetje Comtron d.o.o. beleži 30 let delovanja. Ob jubileju so danes na novinarski konferenci predstavili tri desetletja dolgo pot podjetja. Podjetje Comtron na področju informacijske tehnologije sodi med največje sistemske integratorje v vzhodnem delu Slovenije in uspešno sledi novim razvojnim smernicam, zlati izzivom na področju IT varnosti in obvladovanja velike količine podatkov.Selar, Jelen, Polajnar
Comtron je uveljavljena blagovna znamka na področju sistemskih integracij in poslovne programske opreme, ki na slovenskem tržišču deluje že tri desetletja. Na področju informacijske tehnologije podjetje sodi med največje sistemske integratorje v vzhodnem delu Slovenije in uspešno sledi novim razvojnim smernicam, zlati izzivom na področju IT varnosti in obvladovanja velike količine podatkov. “Najbolj ponosen sem na ljudi, na zaposlene. Brez ljudi se ne more ustvariti noben razvoj. Ponosen sem na to, da imam tako dobro ekipo. Če pa bi se usmeril na produkte potem pa bi lahko rekel, da smo zelo ponosni na našo programsko opremo za upravljanje podjetij in na našo sistemsko ekipo, ki instalira infastrukturo, da ti programi delujejo,” je povedal lastnik in direktor podjetja Comtron d.o.o. Ivan Selar.

dir. podjetja Comtron d.o.o., Ivan Selar

Njihovo delovanje temelji na Inženiringu, vzdrževanju in svetovanju s področja informacijskih, računalniških, omrežnih in komunikacijskih sistemov, na razvoju lastnih
poslovnih programskih in spletnih rešitev ter prodaji računalnikov, računalniških komponent in programske opreme. Osnovno dejavnost in hkrati največji oddelek v družbi predstavlja sistemska integracija.

O doseganju izjemne kakovosti, kvalitetne izvedbe in najvišjih partnerskih statusov, pri čemer razpolagajo s certificiranimi inženirskimi kadri, pričajo dolgoletna sodelovanja s številnimi vodilnimi parterji, kot so Microsoft, DELL EMC, Cisco, IBM, Veeam, VmWare, Fujitsu, HP ter Lenovo. V zadnjem obdobju so najbolj dejavni na področju virtualizacije strežnikov, diskovnih polj, varovanja podatkov, IT varnosti, modernizacije LAN in Wifi omrežij ter področju zagotavljanja tehnoloških standardov in vzdrževanja informacijskih sistemov s servisom IT opreme. Vodilni podjetje uspešno prilagajajo novim trendom digitalne transformacije, čemur botruje izgradnja novega ”Datacentra”, ki bo namenjen ponujanju oblačnih storitev naročnikom. “Celotna IT industrijaje v tem trenutku v neki transformaciji. Od nekih klasičnih pristopov ponudbe teh IT storitev se dejansko vse skupaj seli v oblak in pri tem trendu mi sodelujemo, zato dejansko že ob sami prodaji naše komercialiste naučimo, da bomo morali prodati neke nove storitve, in seveda je zadaj tudi nova tehnologija, ki moramo te storitve dejansko pripraviti v tako obliko, da jih lahko potem ponujamo našim naročnikom. V bistvu gre za to, da ne bo nihče več kupoval kot v preteklosti nekih licenc za uporabo, vsi gredo v nek najem in neko mesečno naročnino,” je povedal direktor PCI – Comtron Rado Jelen.

direktor PCI - Comtron Rado Jelen in Leonida Polajnar, dir. Območne Obrtno-Podjetniške zbornice Maribor

Na področju novih smernic razvoja se podjetje spogleduje s proizvodnjo ECONO baterij za  električna kolesa in druga električna vozila. Njihov prodajni prototip električnega kolesa je že na voljo potrošnikom. Prav tako pomemben del strategije namenjajo razvoju hranilnikov energij, ki so ključnega pomena na tržišču v prihodnosti. “Električno kolo je rezultat hobija. In tisto kar ti je hobi, je lahko največji uspeh. Pa tudi električno kolo je v tem trenutku dobra zadeva, ker vlak še vedno počasi vozi in lažje stopiš na vlak, ki počasi vozi kot pa ko enkrat začne drveti,” je ob tem še povedal Selar. Prototip, ki ga je bilo mogoče videti in bo na prodaj spomladi prihodnje leto, ima ceno 1500 evrov. Ob tem pa je še Selar dejal, da bodo izdelovali tudi cenejše različice za 900 evrov. “Sonce in hramba energije sta prihodnost. Če bi Slovenija vložila toliko v hranilnike energije, kot je v Šoštanj, bi vsak Slovenec imel v hranilniku toliko energije, da bi jo lahko imel za lastne potrebe in bi jo še prodajal,” je še dodal.

Podjetje Comtron je trikratni prejemnik priznanja CISCO partner leta na področju gospodarstva, v veliko čast pa si štejejo priznanje DELLEMC partnerja leta 2018. Na današnji novinarski konferenci so s strani strani Obrtne zbornice Maribor dobili tudi posebno plaketo za 30-letno uspešno delo. “Je podjetje s tradicijo in se ponaša s to titulo. Namreč tradicionalnih podjetij, ki začnejo z nekim izvornim poslom in potem rastejo, ne tako vertikalno ampak premo sorazmerno z uspehi, je tudi za nas kot podporna institucija, in takšno podjetje kot spremljamo je velik ponos in v veliko veselje,” je dejala Leonida Polajnar, direktorica Območne Obrtno-Podjetniške zbornice Maribor.

Comtron je usmerjen v informacijsko podporo poslovanja družb

Oskrba podjetji z IT Infrastrukturo in programsko opremo za doseganje večje produktivnosti. Comtron je usmerjen v informacijsko podporo poslovanja družb v privatni lasti z znanimi lastniki. “Imamo dolgoletne izkušnje ki se dopolnjujejo že 30 let z vidika obvladovanja: nabave, prodaje,  proizvodnje, skladiščena, logistike in financ. Na programski opremi imamo 4 lastne produkte, ki so namenjeni poslovanju podjeti; TRONerp  ki pokriva vsa področja poslovanja v družba, TRONpos   maloprodaja: trgovine, storitve, gostinstvo, TRONweb Programsko oprema ze internet trgovine  B2B, B2C in TRONtwh – Programska oprema za velika skladišča in logistiko,” so še dodali v podjetju.

Comtron se je lani z okoli 40 zaposlenimi približal že skoraj sedmim milijonom evrov prihodkov, kar je bilo dobra dva milijona evrov več kot leto pred tem. Ob tem so leto 2018 zaključili z 40.000 evri čistega dobička. Za razvoj letno investirajo 10% prihodkov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.