07:33, tor, 23. Apr

Mariborskih futsalistov v novi sezoni 1. SFL ne bo





Prva slovenska futsal liga se bo začela 13. septembra. A ne v takšni obliki, kot je bilo predvideno. V njej bo namreč nastopilo le devet klubov in ne deset, saj se je zaradi finančnih težav “in pomanjkanja posluha za futsal v regiji” začasno od vseh tekmovanj poslovila mariborska ekipa ŠD Brezje, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Vir: Facebook FutureNet Futsal Maribor
Vir: Facebook FutureNet Futsal Maribor

V 25. sezoni 1. SFL bodo tako igrali Litija, Oplast Kobarid, Bronx Škofije, Dobovec, Sevnica, Siliko, Stripy, Ptuj in Tomaž.

Sistem igranja bo dvokrožni s končnico za prvaka, v katero se uvrsti osem ekip rednega dela. Devetouvrščena zasedba po rednem delu bo igrala kvalifikacije za popolnitev 1. SFL za sezono 2020/2021.

Pari 1. kroga so Sevnica – Litija, Bronx Škofije – Oplast Kobarid, Dobovec Pivovarna Kozel – Tomaž Šic Bar in Siliko – Stripy. Prost bo Ptuj.

Klubi 1. in 2. SFL sicer prav v teh dneh začenjajo priprave na novo sezono. Pred njenim začetkom pa bo v soboto, 31. avgusta, na Vrhniki v organizaciji kluba Siliko potekal Dan slovenskega futsala.

Ta se bo končal s tekmo superpokala (to bo 16. superpokal) med ekipama Dobovec Pivovarna Kozel in Siliko, prvo- in tretjeuvrščenim moštvom v minuli sezoni. Vrhničani so dobili priložnost, ker so podprvaki Mariborčani izstopili iz tekmovanja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.