06:38, pet, 29. Mar

Mariborski zavod za turizem vabi Mariborčane, da posnamejo pesem Moje mesto





Svetovno priznani čelist Luka Šulić vabi v rodni Maribor. Na pobudo Zavoda za turizem Maribor-Pohorje je pripravil kratek posnetek, vabilo v Maribor, mesto najstarejše trte. Zavod se je sicer povezal še nekaterimi drugimi prepoznavnimi osebami, svoje promocijske aktivnosti pa za zdaj preselil na splet in družbena omrežja. Mariborčane tudi vabijo, da posnamejo pesem Moje mesto.

Tako kot preostala slovenska, evropska in svetovna mesta je tudi Maribor s turističnega vidika še zmeraj prazno mesto. V njem ne obratujejo gostinski lokali, prenočitvene kapacitete in kulturne institucije, v mestu ni prireditev, živahen utrip je zastal. A pomembno je, da se zavedamo, da bo kmalu drugače. In da bomo bolj kot kadar koli prej potrebovali drug drugega, so zapisali na Zavodu za turizem Maribor-Pohorje. Zavod je z namenom, da bi v nastalih razmerah v čim večji meri vzajemno prispevali k promociji in prepoznavnosti našega mesta ter pri širši javnosti ohranjali in spodbujali željo po potovanju, k sodelovanju med drugim povabil tudi svetovno znanega Mariborčana, čelista Luko Šulića. Ta se je vabilu odzval in posnel kratko vabilo v Maribor, mesto najstarejše trte na svetu, raj za ljubitelje vina, kulinarike in zabave.

Prepoznavne osebnosti vabijo v Maribor

ZTMP je promocijske aktivnosti prenesel zdaj na družbena omrežja. Povabil je partnerje, turistične ponudnike in predstavnike drugih s turizmom povezanih dejavnosti, naj pripravijo svoje promocijske videe za objavo na komunikacijskih kanalih ZTMP Visit Maribor in s tem pripomorejo k večji prepoznavnosti mesta, svoje dejavnosti in svoje ponudbe. “K sodelovanju smo povabili osebnosti s področja gastronomije, športa in kulture. Na Facebook strani Visit Maribor si je tako med drugim moč ogledati pripravo kuharskih mojstrovin Davida in Gregorja Vračka, glasbene in gledališke vsebine, ki jih pripravljajo priznane mariborske ustanove, kot so Narodni dom Maribor, Slovensko narodno gledališče Maribor in Lutkovno gledališče Maribor ter poučne zgodbe in virtualni ogled Mariborskega gradu; kooperativa malih hotelirjev je posnela promocijski video, ki vabi v Maribor na doživetja,” so zapisali na Zavodu.

Povabilo Mariboranom, da zapojejo pesem Moje mesto

ZTMP je moči združil tudi s skupino Leonart in njihovo pesmijo Moje mesto. Namen akcije je med 28. aprilom in 4. majem 2020 zbrati 50 videoposnetkov posameznikov, Mariborčanov in Mariborčanov po srcu, na katerih ti zapojejo refren pesmi Moje mesto. Doris Urbančič Windisch, direktorica ZTMP, je ob tem zapisala: »Črpati navdih iz besedila pesmi Moje mesto in njenega avtorja Kajetana Koviča je le eden izmed privilegijev, ki nam v danem trenutku pomeni več kot kadar koli prej. Združiti moči z glasbeno skupino Leonart in z vami, Mariborčani, je priložnost, ki nam jo ponuja dana situacija. Združiti umetnike vseh branž in s tem pripomoči k širjenju pozitivne besede, znanja, izkušenj, doživetij in prepoznavnosti Maribora in Slovenije, je privilegij.” Na zavodu namreč želijo, da akcija pusti pečat. “Naš namen je, da se ob tem povežemo, začutimo in ohranimo stik sami s sabo in z mestom; ko bo to mogoče, pa se nam naj v Mariboru pridružijo še naši cenjeni obiskovalci. Vsak od nas je lahko promotor svojega mesta, promotor naše čudovite dežele Slovenije. Zato bodite tudi vi del velike akcije #ostanidoma #potujjutri,” je še zapisala Urbančič Windischeva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.