23:16, pet, 19. Apr

Mariborski vodovod prejel nagrado za najboljše letno poročilo 2018





Javno podjetje Mariborski vodovod je na 20. jubilejnem ocenjevanju letnih poročil poslovnih subjektov v Sloveniji prejelo nagrado za najboljše letno poročilo za leto 2018 v kategoriji srednjih in malih podjetij. Od tisoč možnih točk je Mariborski vodovod prejel kar 911 točk.

Na Gospodarski zbornici Slovenije je pod okriljem Ajpesa in časopisa Finance namreč potekalo ocenjevanje letnih poročil, pri katerih so ocenjevali poslovno vodenje družbe, trajnostni razvoj, poslovna in okoljska tveganja, revizijski pregled poslovanja ter finančno in računovodsko poročilo podjetja. Ob tem se je prvič v dvajsetih letih zgodilo, da je srednje veliko podjetje, kot je Mariborski vodovod, absolutno prejel več točk, kot pa velika slovenska podjetja, kot so Krka, Eles, NLB, Telekom, Petrol.

Prav na to, da so poročilo izdelali sami, ne pa zunanje podjetje, so še posebej ponosni. Sicer pa pravi direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač, da se bodo tudi naslednje leto ponovno prijavili na več razpisov, tudi tega, saj na osnovi presoj, ki jim naredijo presojevalci lahko na nek način izboljšujejo svoje poslovne procese.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.