15:01, sre, 24. Apr

Mariborski rokometaši za konec leta premagali Loko





Mariborčani so naredili velik posel in na domačem parketu premagali neposrednega konkurenta za končnico za prvaka, moštvo Urbanscape Loke. S tem zasluženo na zimski premor odhajajo kot 4. moštvo Lige NLB.

Vijoličasti rokometaši so derbi kroga za 4. mesto na lestvici pričeli z odločno igro v obrambi in povedli z 2:0. Za goste iz Škofje Loke je ob izteku 6. minute prvič zadel bivši Branikovec, Grega Jamnik, Tim Bogdanič-Jenko pa je v 8. minuti izenačil na 2:2. Mariborčani so v nadaljevanju naredili nekaj nepotrebnih napak v napadu, kar so izkoristili Škofjeločani ter z zadetkom Matije Vrbinca v 13. minuti prvič povedli 4:5 in v 17. minuti z golom Jamnika 4:6. Takoj zatem je minuto odmora zahteval mariborski strateg Marko Šibila. Ta žal ni pripomogla k boljši igri varovancev, za nameček je Aljaž Jesenko v 20. minuti poskrbel za vodstvo Loke s 5:9. Nato so mariborski rokometaši ponovno bolje zaigrali v obrambi, kar se jim je obrestovalo v napadu s tremi zaporednimi goli, Tine Marušič pa je v 23. minuti zadel za 8:9. Slednji pa je po nekaj odličnih obrambah domačega čuvaja mreže Marina Đurice v 25. minuti poskrbel za izenačenje na 10:10. Posledično je tokrat zahteva za minuto odmora prišla iz škofjeloške strani. Ta je delno ustavila nalet Mariborčanov, a je Matija Golik na polovici 28. minute poskrbel za veselje na tribunah Tabora, saj so bile številke na semaforju ponovno v prid Braniku 12:11). Tudi uvod 2. polčasa so vijoličasti rokometaši pričeli z odločno obrambo iz dvema uspešnima protinapadoma Uroša Štumpfla povedli 15:13 ter v 37. minuti z Matijo Golika 17:14. Sledilo je nekaj napak mariborskega napada in Jamnik je ob izteku 40. minute z uspešno izvedeno sedemmetrovko poskrbel, da se je Loka spet približala na samo zadetek zaostanka(17:16).

FOTO: RK Maribor Branik
FOTO: RK Maribor Branik

V 42. minuti smo bili v Taboru vnovičnem izenačenju za katerega je poskrbel Jesenko(18:18). Domači rokometaši so v 47. minuti z zadetkom Filipa Jerenca spet povedli za več kot zadetkom prednosti(21:19), Branikovci pa s prednostjo 2 zadetkov šli tudi v zadnjih 10 minut srečanja(22:20). Na krilih izjemnega mariborskega čuvaja mreže Marina Đurice je Golik čez celo igrišče zadel prazen gol nasprotnika in prednost povišal na +3(23:20), v 54. minuti pa je svoje varovance na minutni posvet poklical gostujoči strateg Robert Beguš. Jerenec je ob izteku 55. minute zadel za 24:20 in prvič je zadišalo po domači zmagi, minuto kasneje pa je po zadetku Loke, ki je imela na parketu igralca več, minuto odmora zahteval trener vijoličastih rokometašev Marko Šibila. Ob izteku 56. minute je Tim Bogdanič Jenko prepolovil zaostanek(24:22), Mariborčani pa so zapravili napad. Toda z dobro obrambo so prestregli napad Loke in Uroš Štumpfl je s hitrimi protinapadom poskrbel, da so Mariborčani v zadnji dve minuti in pol šli s prednostjo 3 zadetkov(25:22). Slednji je na začetku zadnje minute zadel za 26:23 in tako potrdil pomembno zmago mariborskega Branika.

“Moram priznati, da je odličen občutek polovico sezone končati z zmago. S tem smo uresničili zadani cilj, biti čim više na prvoligaški lestvici. Uspeli smo premagati zelo neugodno moštvo Loke na katero smo se morali še posebej pripraviti. Proti takšni ekipi je težko takoj napraviti razliko. Res je, da smo imeli z domačim terenom določeno prednost, a nam niso dovolili, da bi se povsem razigrali in s tem prišli do lahkih zadetkov. Na koncu smo uspeli preprečiti njihove protinapade in hitro igro ter tako zasluženo zmagali pred domačimi navijači. Občutek je še toliko boljši, saj odhajamo na zaslužen premor,” pa je po tekmi povedal vratar RK Maribor Branik, Marin Đurica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.