07:48, pet, 19. Apr

Mariborski rokometaši z zmago do prvih točk v končnici





Rokometaši mariborskega Branika so na domačem parketu z rezultatom 33:21 odpravili moštvo Urbanscape Loke ter tako osvojili prve točke v končnici za prvaka. V uvodnih minutah srečanja sta bila glavna na sceni oba vratarja, Marin Đurica pri Mariborčanih in Gašper Dobaj pri Škofjeločanih.

Razigrana vratarja sta veliko doprinesla k rezultatu, ki je bil še v 7. minuti 1:1. Igra se je nato v smislu zadetkov razživela. Vijoličasti rokometaši so v premor pred polčasom odšli s prednostjo sedmih zadetkov.

V drugem polčasu so rokometaši nadaljevali v enakem ritmu in takoj z golom Bunete povedli 16:8. Trener Mariborčanov Marko Šibila je pred koncem tekme premešal zasedbo rokometašev na parketu, saj je dal priložnost vsem igralcem s klopi. Z dobro igro so nagradili trenerjevo zaupanje in do konca srečanja prednost še povedali. Rokometaši Branika so se zasluženo veselili prve zmage v končnici za prvaka.

Pohvalil bi svoje soigralce za odlično igro tako v obrambi kot v napadu. Od nas se pričakuje, da domača srečanja predvsem proti ekipam, kot sta Loka in koper zmagamo, še posebej, če želimo osvojiti to želeno 4. mesto. Skozi vso srečanje smo držali tempo v svojih rokah in prednost iz minute v minuto večali. Na trenutke smo malo popustili, a nikoli v tolikšni meri, da bi ogrozili zmago. Veseli smo teh prvih točk v končnici, prav tako pa sem vesel svojega učinka danes. Upam, da bo takšnih predstav do konca sezone še nekaj,” je po tekmi izjavil Nikola Ranevski, igralec RK Maribor Branik.

RK Maribor Branik; FOTO: Facebook RK Maribor Branik
RK Maribor Branik;
FOTO: Facebook RK Maribor Branik

Medtem pa je trener Škofjeločanov Robert Beguš dejal, da so se že na začetku te končnice za prvaka odločili, da bodo dali prednost mlajšim in domačim igralcem. “Seveda so pri teh prisotna velika nihanja v igri in to je potrebno vzeti v zakup. Levji delež sta z odličnimi obrambami prispevala oba domača vratarja, ob tem pa bi pohvalil tudi našega čuvaja mreže Gašperja Dobaja. V nadaljevanju je prišla do izraza daljša klop Mariborčanov in tudi njihova večja fizična moč, predvsem na položaju krožnega napadalca,” je zaključil Beguš.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.