03:07, pet, 19. Apr

Mariborski rokometaši pripravljeni na Velenjčane





Mariborska dvorana Tabor bo v soboto 9. februarja prizorišče rokometnega spektakla. Za 3. mesto Lige NLB se bodo pomerili rokometaši mariborskega Branika in velenjskega Gorenja.

Po uvodnem gostovanju drugega dela sezone v Ribnici, kjer so vijoličasti rokometaši doživeli tesen poraz, jih v domači dvorani Tabor čaka obračun proti RK Gorenje Velenje. Motivacije pred sobotnim obračunom ne manjka, saj bi se Mariborčani ob morebitni zmagi izenačili z Velenjčani na trenutno 3. mestu prvoligaške lestvice. “Z veliko nestrpnostjo pričakujemo obračun z Gorenjem. Menim, da smo kljub porazu v Ribnici v dobri formi in da imamo lepo priložnost za velik korak k uvrstitvi v končnico za prvaka. Na dosedanjih obračunih z moštvi, ki so točkovno pred nami, smo dokazali, da smo lahko enakovredni tekmeci. Ne na zadnje tudi na prvem medsebojnem obračunu z Velenjčani na njihovem domačem parketu, kjer smo sicer izgubili, a smo skoraj dve tretjini srečanja držali korak z njimi. Tokrat igramo v domačem Taboru in ob številni podpori gledalcev s tribun bi nam lahko uspelo,” je dejal trenutno prvi strelec RK Maribor Branik in estonski reprezentant Andris Celminš.

Marko Šibila, strateg vijoličastih rokometašev. Foto: MP Produkcija
Marko Šibila, strateg vijoličastih rokometašev. Foto: MP Produkcija

Celminš je sicer bil tudi eden pomembnih mož na prvem medsebojnem srečanju proti Velenju, kjer je začel kariero v Sloveniji. V primerjavi s takratnim srečanjem meni, da bo potrebno izničiti določene napake in z dobro obrambo načeti nasprotnika. “Obstaja rek, da se tekme dobivajo v napadu, prvenstvo pa v obrambi. To po mojem še kako drži. Imamo dobro moštvo z dobrimi in fizično močnimi igralci ter dobrima vratarjema, kar moramo izkoristi za igro v obrambi. Če bomo odigrali povezano in osredotočeno skozi vso srečanje, uspeh ne bi smel izostati. Vsekakor pa je tudi nato v napadu potrebno odigrati preudarno in z visokim odstotkom realizacije, seveda pa v prvi vrsti skušati doseči čim več lahkih golov iz protinapadov,” je dodal Estonec.

Tekma je na sporedu v soboto, 9. februarja ob 20.30 v mariborski Dvorani Tabor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.