18:58, čet, 28. Mar

Mariborski rokometaši na gostovanje v Koper





Rokometaše kluba Maribor Branik to soboto čaka težko gostovanje na Obali, kjer bodo skušali presenetiti moštvo Kopra na parketu njihove Bonifike. Zahtevne tekme, ki jih čakajo v decembru, so otvorili z zmag nad Dobovo.

Minulo soboto so vijolični rokometaši nadigrali rokometaše Dobove. Mariborčane zdaj čaka težko gostovanje s Koprčani, ki so po slabem začetku, med drugim so jih premagali tudi Mariborčani, in menjavi trenerja ponovno na “starih” tirnicah. Da se njihova forma vzpenja, dokazuje tudi zadnje srečanje, ko so v Celju proti aktualnim državnim prvakom drago prodali svojo kožo.

Rokometaši mariborskega Branika imajo trenutno na lestvici 4 točke prednosti pred njimi in zmago s tremi zadetki prednosti iz prve polovice rednega dela. Zaradi omenjenih dejstev bodo še toliko bolj motivirani, a Branikovci zagotovo ne odhajajo v Koper brez svojega računa.

Andraž Velkavrh, RK Branik; FOTO. MP Produkcija
Andraž Velkavrh, RK Branik; FOTO: MP Produkcija

Vsi se zavedamo, da odhajamo na gostovanje k trenutno vročemu Kopru. Z menjavo trenerja, katerega vlogo je prevzel Uroš Rapotec, je moštvo dobilo nov zagon in vidi se, da v vsako tekmo gredo na polno za čimprejšnjo priključitev k samemu vrhu lestvice. Čaka nas težka tekma in boj do zadnje minute. Menim, da s to prednostjo, ki jo imamo pred njimi lahko gremo bolj sproščeno v tekmo in večji pritisk je na njihovi strani. S prikazanimi igrami v zadnjih tekmah smo pridobili na samozavesti in nimamo kaj izgubiti. Upam, da bomo odigrali takšno obrambo kot smo jo na prvem letošnjem medsebojnem obračunu in jih nato s protinapadi počasi strli. V bistvu jih premagati z njihovim stilom igre, saj jih predvsem odraža hiter rokomet. Vsekakor bomo naredili vse, da pridemo do novih točk,” je dejal 22-letni Koprčan v vijoličastem dresu Andraž Velkavrh.

Srečanje med RD Koper 2013 in RK Maribor Branik se bo to soboto 8. decembra v koprski Areni Bonifika pričelo ob 19. uri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.