15:17, sob, 20. Apr

Mariborski potapljači očistili Dravo





V Mariboru, pa tudi v Dravogradu, Rušah in na Ptuju, so minulo soboto ponovno čistili reko Dravo. “Ni nam vseeno” so naslovili akcijo, ki so jo priredili jo člani Slovenske potapljaške zveze v sodelovanju z mariborskimi splavarji in potapljači.

Smeti, ki so jih potapljači našli v Dravi. Foto: bralec T.F.
Smeti, ki so jih potapljači našli v Dravi. Foto: bralec T.F.

Gre za že 27. ekološko-čistilno akcijo Drava 2019, ki jo letos podpira tudi podjetje Spar Slovenija, ki je doslej pomagalo očistiti pet slovenskih rek, in sicer Muro, Ščavnico, Ljubljanico, Savo in Krko.

V sodelovanju z mariborskimi splavarji in Turističnim društvom Maribor so letos ob Dravi potekali tudi ekološki sprehod s pobiranjem obrežnih odpadkov. Akcija je bila zelo uspešna, saj so udeleženci reko in njeno okolico očistili za večji zabojnik odpadkov, v prihodnjih dneh pa bodo odstranili tudi dva avtomobila, ki so ju našli v reki.

Za izobraževalno noto so organizatorji poskrbeli z delavnicami za otroke pod vodstvom zavoda Mars. Del programa sta bila tudi sejem rabljene in predstavitev nove potapljaške opreme ter srečanje ljubiteljev starodobne potapljaške opreme.

Pri čiščenju so sodelovali člani Slovenske potapljaške zveze in mariborski splavarji

Predsednik Slovenske potapljaške zveze Mitja Slavinec je poudaril: »Ekološka akcija DRAVA, ki jo že skoraj trideset let organizira Potapljaško društvo Maribor, je ena najpomembnejših tovrstnih akcij čiščenja podvodnega sveta v Sloveniji.” Ob tem pa je še dodal , da “tovrstne ekološke akcije sploh ne bodo potrebne, če se bomo vsi odgovorneje obnašali do okolja in odpadkov ne bomo odmetavali v vodo in naravo nasploh.”

Čistilne akcije bodo v prihodnjih tednih potekale tudi drugje po Slovenije, v nekaterih občinah jih bodo organizirali ob vseslovenski akciji Dan za spremembe, ki bo 6. aprila.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.