11:15, čet, 28. Mar

Mariborski policisti za volanom BMW-ja ustavili mladoletnika brez izpita





Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 227 klicev, od tega 60 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Slika je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi devet kaznivih dejanj tri prometne nesreče v kateri so bile osebe lažje poškodvane, osem primerov povožene divjadi in pet prijav kršitev javnega reda in miru.

Policisti PP Slovenska Bistrica obravnavajo vlom v gospodarsko poslopje, škode je za več tisoč evrov.

Policisti PP Ptuj so v soboto obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola (1,04 in 0,58 mg/l). Tudi prometni policisti so imeli polne roke dela z vozniki pod vplivom alkohola. Včeraj so obravnavali dva takšna voznika: 56-letnik je popoldne “napihal” 0,73 mg/l, 50-letnik, ki so ga ustavili sredi noči pa 0,83 mg/l, za nameček pa je vozil še brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Še največ (1.15 mg/l) je “napihal” 41-letnik, ki so ga policisti PPP Maribor ustavili v soboto, okrog 12.30.

Policisti PPP Maribor so včeraj ustavili voznika BMW in ugotovili, da za volanom sedi mladoletnik, ki bo komaj dopolnil 18 let, in da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, sta bila v petek udeležena v prometni nesreči. Preizkus alkoholiziranosti 24-letnika, ki je bil udeležen v prometni nesreči v okolici Hoč, je pokazal 0,75 mg/l. V petek popoldne smo bili obveščeni še o vožnji v napačno smer na avtocesti pri Lancovi vasi. 47-letna voznica je med vožnjo v napačno smer trčila v osebni avtomobil 50-letnika in po trku z vožnjo nadaljevala. Izkazalo se je, da vozi pod vplivom alkohola (0,85 mg/l).

Ptujski policisti so v soboto obravnavali tudi 53-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo. Tudi 47-letnik, ki so ga policisti PPP Maribor v soboto ustavili v Pesnici, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter v neregistriranem vozilu.

Pri sodniku za prekrške se bo zagovarjal še 30-letnik, ki med petkovo vožnjo na lokalni cesti v okolici Benedikta ni uporabljal varnostnega pasu ter je vozil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l).

V soboto so prometniki obravnavali še 19-letnega voznika, ki je krepko presegel hitrost vožnje – na Titovi cesti v Mariboru so, s sistemom za nadzor hitrosti Provido, izmerili povprečno hitrost več kot 96 km/h ob omejitvi 60 km/h. Zvečer so v občini Sv. Tomaž pri Ormožu ustavili še 20-letnega voznika začetnika – odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.30 mg/l, kljub temu da bi kot mladi voznik moral imeti 0,00. V Mariboru pa so ustavili 30-letnika in mu zasegli PVC vrečko, v kateri so se nahajali posušeni rastlinski delci, za katere sumijo, da gre za marihuano.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.