16:38, pet, 19. Apr

Mariborski policisti ujeli več ilegalnih prebežnikov





Čeprav na območju PU Maribor poostren nadzor ne poteka, pa policisti tudi na tem območju, tudi ob pomoči Slovenske vojske, zavzeto in odgovorno nadzirajo državno mejo in preprečujejo nedovoljene prehode le-te.

FOTO: PMP Gruškovje/Slika je simbolična

Večino prijetih tujcev takoj po zaključenih postopkih predajo varnostnim organom Republike Hrvaške. “Zato tudi mi migrantom in organizatorjem nezakonitih prehodov meje sporočamo, da se pot preko Slovenije, tudi na območju PU Maribor, ne izplača,” sporočajo mariborski policisti.

Tako so policisti npr. včeraj, malo pred 8. uro na območju PP Ptuj prijeli pet tujcev, ki so se skriti v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, izmaknili mejni kontroli na MMP Gruškovje. Med njimi so bili trije državljani Maroka, en Alžirec in en Libijec. Vse so po končanem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj, malo pred 13. uro so policisti na območju PP Ptuj prijeli še štiri državljane Afganistana , ki so se skriti v priklopnem tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak, izmaknili mejni kontroli na MMP Gruškovje. Vsi bodo po končanem postopku predani hrvaškim varnostnim organom. Do takrat smo jih nastanili v Center za tujce.

Sinoči, ob 22.45 pa so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili štiri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči, okoli 21. ure pa so policisti v Plaču prijeli štiri tujce, dva državljana Sirije in dva državljana Palestine, ki so pri bivšem mejnem prehodu želeli nedovoljeno prestopiti državno mejo med Slovenijo in Avstrijo. V postopku so policisti ugotovili da so vsi štirje prosilci za mednarodno zaščito v Sloveniji, kar jim omogoča prosto gibanje po ozemlju celotne države. Po postopku so se sami vrnili v Azilna doma v Ljubljano oz. Logatec.

“Z našimi aktivnostmi pri varovanju državne meje (tudi na meji z Avstrijo) bomo, z vsemi razpoložljivimi policisti in z vso razpoložljivo tehnično opremo, neumorno nadaljevali tudi v prihodnje,” je na koncu zapisal Miran Šadl iz PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.