07:34, tor, 19. Mar

Mariborski policisti prijeli krivce za sobotni požar v Lisičkinem brlogu





Mariborski policisti so odvzeli prostost trem mlajšim moškim, ki jih utemeljeno sumijo, da naj bi bili odgovorni za požar v lesenem gostinskem objektu na Mariborskem Pohorju, ki je v noči na soboto povsem uničil objekt in še tri sosednje. Za zdaj še preiskujejo, ali je bil ogenj podtaknjen namerno ali zaradi neodgovornega ravnanja.

Vir: GB Maribor
Vir: GB Maribor

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, njihovi kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanje požiga. Med preiskavo so v soboto pridržali tri 21-letnike, vendar so nato pridržanje v nedeljo v večernih urah že odpravili.

Po nestrokovnih ocenah policije je v požaru nastala materialna škoda v višini okoli 150.000 evrov, za zdaj pa je zbiranje obvestil in izvajanje drugih procesnih opravil še v polnem teku, zato bo več podatkov znanih po končani kriminalistični preiskavi.

Požar so v noči na soboto pogasili gasilci mariborske gasilske brigade ter štirih prostovoljnih gasilskih društev iz Hoč, Peker, Radvanja in Bohove. Kot so v soboto sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so bili trije objekti povsem uničeni, eden pa poškodovan.

Po informacijah Gasilske brigade Maribor je med gašenjem eksplodirala jeklenka z gospodinjskim plinom. V objektih je bilo še 20 jeklenk z gospodinjskim plinom in CO2, ki so jih gasilci odnesli na varno.

V preiskavo se je po pisanju Večera aktivno vključil tudi Iztok Tomšič, predsednik Smučarskega kluba Pohorje, ki upravlja z Lisičkinim brlogom, gostinskim objektom tik pod vrhom Belleuveja. Varnostne kamere so pokazale veseljačenje in razgrajanje skupine mladih, kar je na terasi brunarice preraslo v vandalizem.

Tomšič je časniku povedal, da ne verjame, da je bil ogenj namerno podtaknjen, pač pa naj bi bil požar posledica razgrajanja nočnih obiskovalcev. Osumljenci naj bi bili sicer z območja Ljubljane.

Če se bo izkazalo, da so ogenj zanetili z neodgovornim ravnanjem, jim grozi ovadba za povzročitev splošne nevarnosti iz malomarnosti in s tem denarna kazen ali zapor do enega leta, v primeru obtožb za nameren požig pa jim grozi celo do osem let zapora.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.