PRENOS V ŽIVO

VIDEO: Rušane navdušile mišice
Skoraj gola in zelo mišičasta telesa. Po dvajsetih letih premora

Mariborski mestni svetniki o rebalansu proračuna

Mariborski mestni svetniki bodo danes sprejemali rebalans proračuna za letošnje leto in spremembe proračuna za 2018. Poleg že načrtovanih petih milijonov evrov namerava občina v letu 2018 najeti še nekaj več kot šest milijonov evrov kredita.

izredna seja mom (2)

V letu 2017 so bili načrtovani prihodki v višini 92,8 milijona evrov, a bo občini najverjetneje uspelo zbrati 88 milijonov evrov, zato je treba za 4,8 milijona evrov zmanjšati tudi odhodke, da bo proračun ponovno uravnotežen.

Pri tem so najbolj na udaru investicije. V najnovejšem rebalansu je predvidenih za 5,4 milijona evrov manj sredstev zanje, najbolj so se znižala na področju komunale, prometa in prostora. Po navedbah vodstva občine to ne pomeni, da te investicije ne bodo izvedene, temveč se samo prenašajo v prihodnje leto.

Prihodnje leto zaradi novega zadolževanja načrtujejo še vrsto novih investicij, med drugim obnovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt in nakup objekta Probanke za potrebe Mariborske knjižnice.

V sprejetem proračunu za leto 2018 so prihodki načrtovani v višini 95,6 milijona evrov, s spremembami se zvišujejo na 112,2 milijona evrov.

Na današnji seji bodo mestni svetniki po napovedih izbrali tudi svojega kandidata za volitve v državni svet. Izbirali bodo lahko med nekdanjim županom Alojzom Križmanom, nogometašem Marinkom Galičem in sedanjim državnim svetnikom Rudijem Matjašičem. Izbrani kandidat se bo moral po izvolitvi v mestnem svetu novembra še potegovati na volitvah v 3. volilni enoti, kamor spadajo poleg Mestne občine Maribor še okoliške občine.

Vir: STA