18:04, tor, 23. Apr

Mariborski mestni svetniki danes tudi o rebalansu letošnjega proračuna





Mariborski mestni svet bo na današnji seji odločal o rebalansu letošnjega proračuna, ki zaradi nižjih pričakovanj realizacije prihodkov predvideva znižanje sredstev za 2,1 milijona evrov na 137,7 milijona evrov. Zaradi tega so nekatera načrtovana sredstva prenesli iz tistih projektov, za katere je bila časovnica nekoliko spremenjena.

seja mom 1Svetniki bodo na seji potrjevali tudi novo direktorico Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor. Po dolgih letih se s tega mesta poslavlja Tanja Vindiš Furman, saj je nadzorni svet za naslednja štiri leta imenoval nekdanjo sodelavko sklada Ireno Španinger.

Beseda bo na seji tekla tudi o predlaganem letnem programu športa v Mestni občini Maribor za leto 2020, ki za programski del predvideva 4,1 milijona evrov, za investicijsko vzdrževanje objektov in opreme pa še dodatnih 700.000 tisoč evrov.

Še drugič pa bodo mestni svetniki razpravljali o začetku izdajanja občinskega časopisa, ki je že na prvi obravnavi požel kar nekaj vročih razprav. Čeprav je župan Saša Arsenovič napovedoval nekaj sprememb v smeri samoomejitve pri uredniški politiki, se je namreč zdaj zgodilo celo nasprotno. V prvotnem predlogu je bilo predvideno, da bo o imenovanju in odpoklicu odgovornega urednika na predlog župana odločal mestni svet, zdaj mestna uprava predlaga, da bi urednika imenoval in razrešil kar župan.

Za občane bo pomembna še razprava o spremembah parkirnega režima v mestu. V županstvu so upoštevali nekatere pripombe, tako da po novem predlogu sobotno parkiranje še naprej ostaja brezplačno. Bi pa na belih conah plačljivo parkiranje med tednom podaljšali do 19. ure, pri čemer bi bilo prvih deset minut odslej povsod brezplačnih. V skladu s predlogom bi povišali cene parkirnih dovolilnic, za 20 centov višje pa bi bile tudi cene občinskih parkiriščih z zapornicami.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.