15:54, pet, 19. Apr

Mariborski Kralji ulice za preprečevanje deložacij





V Mariboru se lahko tisti, ki jim grozi deložacija in potrebujejo pri tem pomoč in podporo, obrnejo na Kralje ulice, ki imajo mariborski sedež v Preradovičevi ulici 17 a, v drugem nadstropju. Tam izvajajo tudi popoldanske aktivnosti za pomoč in svetovanje posameznikom pri reševanju drugih problemov, imajo skupino za pomoč ženskam ter aktivnosti za otroke in mladostnike v stiski.

Sodelavka projekta Kralji Ulice Jana Bedrač v programu Preprečevanje deložacij in krepitev moči za ohranjanje obstoječih nastanitev pravi, da je njihov program sestavljen iz dveh delov. V prvem delu k njim napoti osebe Javni medobčinski stanovanjski sklad, za katere ta oceni, da bi pri njih bila potreba po vključitvi strokovnih delavcev programa na terenu.

Ne nazadnje pomagajo tudi osamljenim posameznikom, ki se zaradi socialne stiske zapirajo vase in v stanovanje ter imajo zaradi tega težave pri vključevanju v družbo. Drugi del pa obsega preventivno skupnostno delo, ki ga izvajajo prav tako v svojih prostorih na Preradovičevi 17 a, v drugem nadstropju. To je namenjeno predvsem stanovalcem Preradovičeve in Murkove ulice. V tem delu imajo organizirane aktivnosti večinoma za otroke in mladostnike, velik del pa je namenjen tudi svetovanju posameznikom, ki kakršno koli pomoč potrebujejo.Tako imajo organizirano tudi skupino za pomoč ženskam, ker se je izkazalo, da jo v tem delu potrebujejo. Na sedežu pomagajo tudi nepismenim ljudem, ki jim pomagajo pri branju in sestavljanju dopisov.

Pri mariborskih Kraljev ulice je zdaj zaposlenih pet oseb, Bojan Kuljanac, vodja Društva Kralji ulice, meni, da delo teče tekoče, obenem pa opažajo, da se odpira še veliko področij, kjer bi lahko pomagali. Od vzpostavljanja dnevnega centra do nastanitev s posteljami, kot bi jih morala imeti vsa večja mesta.

Kuljanac ob tem poudarja, da je pomembno, da razne organizacije med seboj sodelujejo, predvsem tiste, ki z brezdomci že delajo, in si tako razdelijo delo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.