13:43, pet, 19. Apr

Mariborski BMX kolesarski klub najboljši v tem delu Evrope





Minuli vikend se je v Avstrijskem Baierdorfu končalo mednarodno tekmovanje Alpe-Adria za dirkače z BMX kolesi. V Alpe-Adria pokalu sodelujejo Nemčija, Avstrija, Slovenija, Madžarska in Italija.

Tradicionalni zadnji dirkaški vikend tekmovanja Alpe-Adria v Baierdorfu naznani tudi skupne zmagovalce celotnega tekmovanja aktualne sezone. Tekmovanje sestavlja več kategorij, glede na starost tekmovalcev. Vsako leto se tekmovanje začne aprila v italijasnkem Rivignanu, nato pa se v maju seli na bmx progo v Mariboru, kasneje pa tekmovanje gostijo še Nemčija, Madžarska in Avstrija na kar treh lokacija z zaključno v Baierdorfu.

Alpe-Adria BMX
Alpe-Adria BMX

Mariborski bmx klub BSX Racing Team Maribor že nekaj let kroji sam vrh tekmovanja, saj je dobro številčno zastopan, posamezniki pa v svojih kategorijah že nekaj let dosegajo vrhunske rezultate. Tukaj izstopajo predvsem Miha Čeh v kategoriji od 9 do 10 let, Staš Lukič in Viktor Jarc v kategoriji 15 in 16 let, Tilen Frank med starejšimi od 17 let, Kristijan Kocmut in Gregor Palčnik med cruiserji in Žan Kogler v kategoriji do 8 let. Njihovi odlični rezultati so pomagali, da je letos v Baierdorfu, mariborski klub že tretje leto zapored najboljši klub pokala oziroma tekmovanja Alpe-Adria, kar mu je prineslo veliki pokal v trajno last.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.