13:48, pet, 29. Mar

Mariborski avtorji na literarnem dogodku v Gradcu





V Štajerski deželni knjižnici v Gradcu bo drevi dogodek iz serije Literatura pobratenih mest, na katerem bodo nastopili pisateljica in urednica literarne revije Lichtungen Andrea Stift-Laube in književnik Andreas Unterweger iz Gradca ter gostje iz Maribora pesnica Petra Kolmančič, pisatelj Tomo Podstenšek in književnik Borut Gombač. Prireditev organizirajo Društvo avstrijsko-slovenskega prijateljstva Gradec, Mariborska knjižnica in Mladinski kulturni center Maribor, povezovala pa jo bo pesnica in prevajalka Daniela Kocmut, ki je za to priložnost pripravila nekaj novih prevodov gostujočih mariborskih literatov.

mariborska knjižnica (3)

Maribor in Gradec sodelujeta kot pobrateni mesti že preko 30 let, obe mesti pa sta pobrateni tudi z ruskim Sankt Peterburgom, so zapisali v sporočilu za javnost. Tdaj gre za prvo iz serije načrtovanih literarnih izmenjav s pobratenimi mesti. Mariborska knjižnica in Mladinski kulturni center Maribor sta jih načrtovala pod okriljem festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru leta 2018. V prvi sezoni so sodelovali ustvarjalci iz pobratenega Marburga. Lani pa so v Mariboru gostovali trije literati iz pobratenega Gradca. Sledil je povratni obisk mariborske literarne delegacije, ki so jo sestavljali Petra Kolmančič, Kristina Kočan ter Tomo Podstenšek v nemškem Marburgu v organizaciji društva Neue Literarische Gesellschaft.

Iz Mladinskega kulturnega centra Maribor so še sporočili, da letos aprila v goste na festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru prihajajo pesnik in pisatelj za otroke in mladino Dejan Aleksić, urednik in književnik Miloš Milišić ter pesnik Živorad Nedeljković iz pobratenega Kraljeva v Srbiji, s katerim Maribor v letu 2020 obeležuje okroglo 50. obletnico partnerstva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.