11:44, pet, 29. Mar

Mariborskega “brkota” pozdravilo več tisoč navijačev





Danes popoldne se je na Trgu Leona Štuklja v Mariboru na sprejemu za Filipa Flisarja, dobitnika zlate medalje na nedavnem svetovnem prvenstvu v smučarskem krosu v avstrijskem Kreischbergu, zbrala večtisočglava množica. Dogodek v čast 27-letnemu mariborskemu športniku, ki je minulo nedeljo dosegel svoj največji uspeh doslej, obenem pa priboril prvo zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v smučarskem krosu za Slovenijo, sta priredila Nova KBM, Filipov sponzor, in Zavod za turizem Maribor – Pohorje, kot soorganizatorji pa so se dogodku pridružili še Urad za šport, Varnost Maribor in Snaga.

filip flisar na sprejemu v mb 2015 (3)
Foto: MP Produkcija

Filip Flisar se je na znašel pred množico domačih in resnično zvestih navijačev. Trg Loena Štuklja so tako rekoč napolnili glasni vzkliki. Navijači in oboževalke vseh starosti so vztrajno čakali na fotografiranje s svetovnim prvakom ali vsaj na avtogram. Filip je priznal, da so zadnji dnevi zanj precej naporni, a je kljub vsemu vztrajno in z obilo dobre volje kar naprej podpisoval kape, šale, liste papirja ali kar dlani ter poziral za “selfije”. V njegovem fan klubu smo izvedeli, da je pozitivna energija, s katero so obdani kjerkoli ga spremljajo, neopisljiva: “To moraš preprosto doživet!“, so dejali tisti, ki so z njim (tudi v Avstriji) čakali na preboj na sam svetovni vrh. (Podrobnosti s sprejema ne zamudite v oddaji Občinski informator na BK TV!)

filip podpisuje (1)

filip podpisuje (2)

Robert Senica, član uprave Nove KBM, je ob tej priložnosti dejal: »Del strategije Nove KBM sta tudi družbena odgovornost in skrb za trajnostni razvoj okolja, v katerem deluje. Banka je že vrsto let ključen podpornik mnogih uspešnih športnih klubov, športnikov in športnih dogodkov. Že več let stojimo ob strani tudi Športnemu društvu Kros in s Filipom Flisarjem odlično sodelujemo. Uprava in vsi zaposleni Nove KBM Filipu iskreno čestitamo in se z njim veselimo njegovega dosežka ter mu želimo veliko uspeha tudi v prihodnje.«

Direktorica Zavoda za Turizem Maribor Janja Viher, je ob tej priložnosti poudarila da se v Zavodu, ki uspešno sodeluje tudi z Uradom za šport, zavedajo, da postaja športni turizem eden največjih in najhitreje rastočih segmentov turističnih integralnih produktov, zaradi svojih vplivov pa veliko prispeva k doseganju osupljivih rezultatov na področju potrošnje in števila turistov v svetovnem merilu. Različne oblike športnega udejstvovanja namreč sodobnim turistom pomenijo pomemben potovalni motiv, ponudnikom turističnih proizvodov pa namig po tesnejšem sodelovanju športa in turizma. Uspeh, ki ga je preteklo nedeljo dosegel Filip Flisar, je zagotovo pomemben mejnik pri nadaljnjem razvoju športnega turizma in si vsekakor zasluži vse čestitke.

Ob tej priložnosti sta Nova KBM in podjetje Razgoršek novemu svetovnemu prvaku v smučarskem krosu pripravila posebno presenečenje – finančno nagrado in novo zofo po izbiri podjetja Razgoršek za prijetno bivanje in počitek v njegovem novem stanovanju. Navijači Filipa Flisarja pa lahko svojo podporo šampionu izrazijo tako, da si pri Novi KBM priskrbijo posebno oblikovano predplačniško kartico Visa, ki jo krasijo »najhitrejši brki« svetovnega smučarskega krosa. Do 15. februarja 2015 bodo ob naročilu te kartice prispevali del sredstev za nove uspehe Filipa Flisarja.

Filipa Flisarja je navdušeno pozdravilo nekaj več kot 3000 navijačev v imenu Mestne občine Maribor pa je zbrane nagovoril tudi župan Andrej Fištravec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.