23:41, čet, 25. Apr

Mariborska OŠ Toneta Čufarja dočakala prepotrebno delno obnovo





Nabito polna telovadnica pobreške osnovne šole Toneta Čufarja v Mariboru je bila dokaz, kako pomembna je bila obnova najstarejšega dela šole za učence, učitelje in starše. Mestna občina Maribor je namreč financirala obnovo najstarejšega dela šole.

Tako so lansko jesen in letošnjo zimo popolnoma prenovili vse inštalacije, notranjost je bila olepšana in izolirana, učilnice ter kabineti in knjižnica so prav tako bili prenovljeni.
DSC_3927
Investicije, ki je bila vredna slabega pol milijona evrov, je bila vesela ravnateljica mag. Špela Drstvenšek, ki pa je ob tem izrazila na še večjo potrebo po jedilnici. OŠ Toneta Čufarja je namreč edina šola, kjer učenci svoje obroke zaužijejo na hodniku, saj jedilnice tako rekoč nimajo. Optimistično je dejstvo, da je prepotrebna investicija v prizidek k šoli, ki bo učencem in delavcem šola dal spodobno jedilnico, že vključena v prvo branje proračuna Mestne občine Maribor za leto 2014. Na otvoritveni slovesnosti, ki je bila v četrtek, 23. januarja, je mariborski župan dr. Andrej Fištravec potrdil, da je načrtovana jedilnica v proračunu, ki pa ga morajo potrditi mestni svetniki.

Na prireditvi, pod naslovom “Veseli smo”, so nastopili vsi razredi devetletne OŠ Toneta Čufarja, katero sicer obiskuje 340 učencev in za katere skrbi 60 delavcev šole. V šolo so sicer nazadnje bila večja vlaganja davnega leta 1977. Omenjeno šolo so sicer v Mariboru za območje Pobrežja ustanovili leta 1899.
DSC_3944

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.