10:59, pet, 19. Apr

Mariborska občina bi za knjižnico zamenjala policijske postaje





Selitev osrednje mariborske knjižnice v nekdanjo Probanko v središču Maribora je vendarle korak bližje uresničitvi. Mariborska občina naj bi se z vlado resno dogovarjala o “zamenjavi” nepremičnin. Kot je povedal Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor, državi ponujajo tri policijske postaje, ki so trenutno v lasti mariborske občine.

Vlada naj bi stavbo nekdanje Probanke izvzela iz lastništva DUTB (Družbe za upravljanje terjatev bank), v zameno pa bi pridobili tri nepremičnine, v katerih trenutno delujejo policijske postaje. “Smo zdaj že daleč v pogovorih, da bi vlada stavbo Probanke izvzela iz lastniškega korpusa slabe banke. Zakaj? Ker na ta način bi omogočila menjavo treh policijskih postaj, ki so v naši lasti, da se lastništvo zamenja in bi imeli dvojno korist: mi bi ceneje prišli do nepremičnine Probanke, tri policijske postaje bi pa postale last države, ne last Mestne občine“, je povedal Fištravec.

Prostorska stiska med policami v osrednji knjižnici Rotovž.

Kot naslednjo novost v povezavi s selitvijo knjižnice, pa je izpostavil še, da se je direktor mariborske mestne uprave Simon Štrancar nedavno sestal z državno sekretarko na Ministrstvu za kulturo. Dogovorili so se, da v Mariboru pripravijo elaborat, s katerim utemeljijo upravičenost selitve knjižnice v Probanko ter predstavijo rešitve glede sanacije Rotovškega trga. “Na osnovi tega bo Ministrstvo šlo na vlado, da bo vlada delno spremenila sklep, v zvezi 2,6 milijona, ki ga želi namenit za reševanje prostorske stiske mariborske knjižnice. Torej, da ta denar ne bo ekskluzivno vezan na lokacijo Rotovški trg, ampak na optimalno lokacijo, kakor jo mi ocenjujejo“, je dejal Fištravec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.