08:41, pet, 29. Mar

Mariborčanom prvi vaterpolski naslov





Vaterpolisti mariborskega Branika so prvič v zgodovini osvojili naslov slovenskih prvakov. V peti odločilni tekmi državnega prvenstva so premagali koprsko Žusterno tesno s 7:6 (1:0, 2:2, 4:1, 0:3).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekma v mariborskem bazenu je bila kot vse ostale v tej sezoni zelo izenačena do samega konca. Prvič v zgodovini je naslov vaterpolskega prvaka osvojilo štajersko moštvo Branik Maribor.

Tudi tekma v Pristanu je bila polna preobratov. Favorizirani Mariborčani, ki so sezono odigrali v jadranski ligi, so v drugi četrtini povedli že s 3:0, nato pa Koprčanom dopustili, da so se približali.

Po treh četrtinah je vse kazalo, da je tekma odločena, ko so gostitelji vodili že s 7:3. A to je bil račun brez krčmarja. Vaterpolisti Žusterne so se v zadnjem delu vrnili v igro in bržkone je bila odločilna petmetrovka Boruta Anzeljca, ki je minuto in 18 sekund pred koncem zgrešil za znižanje na 7:6. To je Kranjčan, ki igra na Obali, popravil 14 sekund pred koncem, a za preobrat je bilo takrat že prepozno.

Za Mariborčane, ki so letos osvojili tudi pokalni naslov, so zadeli Andrija Šulič, Matevž Pevec in Matej Rajšp (po 2) ter Luka Globovnik. Za Žusterno so bili uspešni Boško Krivičič in Borut Anzeljc (po 2) ter Nejc Potočnik in Uroš Fabič (po 1).

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.