16:44, sob, 20. Apr

Mariborčani znova poskrbeli za celostno grafično podobo EuroBasketa





Evropska košarskarska zveza FIBA Europe je že tretjič zapored oblikovanje celostne grafične podobe evropskega košarkarskega prvenstva EuroBasket zaupala kreativni agenciji iz Maribora – Zadrgi.

V Zadrgi pravijo, da so si grafično podobo EuroBasketa 2017 zamislili,  kot nekakšno vesolje in ji zato dodali  “galaktične” dimenzije. “Dogodek je zelo kompleksen z vidika priprave celostne grafične podobe saj gre za štiri gostiteljice, ki so si med seboj izredno različne. Končni cilj pa je bil zagotoviti enovito celostno podobo, torej zgodbo. Potrebovali smo torej nekakšen skupni imenovalec in ta je bil “planet košarke”,” je povedala Žana Vlaisavljević iz Agencije Zadrga. K temu je dodala, da so zgodbo zasnovali glede na razdalje in raznolikost med gostiteljicami, kar je vplivalo na sam koncept podobe. “Izbrane barve in oblike so zelo specifične za vsako državo. Če pogledamo Finsko in Izrael, lahko skoraj rečemo, da sta na “različnih planetih”. Od severa proti jugu se barve tako spreminjajo od hladne modre do tople rdeče in oranžne. Prav tako se spremenijo oblike v naravi. Nizke temperature na Finskem izoblikujejo ostre strukture, medtem ko na jugu opazimo mehkejše podobe. Torej v sami podobi vidimo ostrejše trikotnike in nato mehkejše, bolj zaobljene ter okrogle oblike,” je razložila Vlaisavljevićeva.
Vir: zadrga.si

Za izdelavo celostne podobe so po njenih besedah potrebovali več mesecev, pri podobi pa je sodelovalo več oblikovalcev. “Osnovno vodilo je bilo zagotoviti široko paleto grafik s katerimi lahko tvorimo različne materiale in zagotovimo pestrost ter prepoznavnost podobe na vseh aplikacijah. Posebnost te podobo je vsekakor tudi to, da je skoraj vsaka aplikacija

unikatna in se podobe ne podvajajo,” je pojasnila. K temu pa dodala, da je bilo v produkcijo poslanih več kot 5000 posamičnih datotek. Projekt oblikovanja tovrstne celostne zasnove traja dve leti, “tako da so v različnih obdobjih vpeti različni sodelavci. V določenih obdobjih sodeluje tudi do 10 sodelavcev,” je še dejala Vlaisavljevićeva. Ob tem je še dodala, da je produkt “skupek znanja in izkušenj zadnjih šestih let in seveda dobro sodelovanje znotraj ekipe.”

Več v videu:

Vir: YouTube kanal Zadrga

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.