07:41, sre, 24. Apr

Mariborčani zmagoslavno dvignili pokal





Mariborčani so si sicer že 15. naslov državnih prvakov zagotovili na tekmi proti Celju, ki so jo dobili s 3:1, vendar so pokal zmagoslavno dvignili danes, na domači travi Ljudskega vrta.

Vijoličasti so z današnjo zmago proti ekipi iz Krškega z 2:0 še dodatno potrdili naziv najboljše ekipe letošnjega državnega prvenstva. Oba gola je dosegel Luka Zahovič, ki se je tako na na vrhu lestvice najboljših strelcev s 17-imi doseženimi goli izenačil z Rokom Kronavetrom. Glede na to, da je na sporedu še ena tekma državnega prvenstva ima Luka vse možnosti, da krono državnega prvaka oplemeniti še z nazivom najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije.

Lovorika se je po enem letu vrnila domov
Mariborčani so danes v Ljudskem vrtu tako zasluženo dvignili pokal državnih prvakov, tokrat že 15-ič. Zavidljiva številka, ki pravzaprav pomeni absolutni rekord v ligi, saj so vsi nasprotniki Vijoličastih skupaj osvojili zgolj 13 naslovov državnih pravkov. Letos se je tudi mariborski strateg Darko Milanič vpisal med večne legende Slovenskega nogometa, saj je z enim klubom skupno osvojil že 6 naslovov državnega prvaka. Veselje sredi “svete trave” Ljudskega vrta je bilo tako nepopisno in predvsem zasluženo.

Slavje ob dvigu pokala za naslov državnih prvakov

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.