22:09, tor, 23. Apr

Mariborčani za rep ulovili prvo finalno zmago





Nogometaši futsal kluba PROEN Maribor so premagali ekipo iz Litije in zabeležili prvo finalno zmago v letošnji sezoni. Redni del tekme se je končal z 2:2, zato so o zmagovalcu odločale 6-metrovke.

V Dvorani Tabor se je pričela finalna serija dvoranskega nogometa, v kateri se tudi letos bojujeta Maribor in Litija. Štajerci so po težki poti naredili prvi korak proti ubranitvi lanskega naslova. Litijani so sicer presenetili v prvem polčasu, ko je za vodstvo gostov zatresel Klemen Duščak. Slednji je v drugem polčasu celo povišal na 2:0 in poskrbel, da so se domači znašli v neprijetnem položaju.

331G1211_01.01_12_31_14.Still007

Žiga Čeh, ki se je vrnil po poškodbi kolena, je Mariboru iz šestih metrov vrnil upanje in znižal rezultatsko razliko. Po natančni podaji Alena Fetića pa se je med strelce vpisal še Nermin Hasanbegović, ki je poravnal izzid na 2:2. Ker po rednem delu igre ni bilo zmagovalca, so o končnem razpletu odločali streli iz šestih metrov. Pri teh so bili učinkovitejši Mariborčani, ki so slavili s 7:6.

“Prvi polčas smo sicer začeli dobro, imeli smo priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. Ponavadi smo jih, danes pa ni šlo. Ob polčasu smo se dogovorili, da moramo pokazati srce na terenu, kot smo to naredili v Kobaridu. Jaz mislim, da smo danes zasluženo dobili to srečanje,” je po tekmi dejal Matej Fideršek, kapetan vijoličastih. Tista ekipa, ki bo prva zabeležila tri zmage, bo osvojila naslov državnega prvenstva.

Celotno srečanje si lahko na BK TV ogledate v ponedeljek ob 15.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.