04:20, čet, 25. Apr

Mariborčani se bodo najprej pomerili z islandskim Valurjem iz Reykjavika





Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so včeraj izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenski prvak Maribor se bo na uvodu svoje mednarodne poti v sezoni 2019/20 pomeril z islandskim Valurjem iz Reykjavika. Prva tekma bo 9. ali 10. julija na Islandiji, povratni dvoboj pa bo 16. ali 17. julija v Sloveniji.

Vir: Facebook NK Maribor
Vir: Facebook NK Maribor

“Žreb je takšen, kakršen je. Prva zadeva, ki jo je treba izpostaviti in je izredno pomembna za slovenska moštva v evropskih kvalifikacijah, je samozavest, samozavest, samozavest. Pri Mariboru pa je enakega pomena tudi pravilo, da je podcenjevanje strogo prepovedano, ne glede na to, da smo v tem dvoboju favoriti. Če bomo te segmente dali skupaj, gremo naprej. Samozavestno in brez podcenjevanja bo naša osnova za kvalifikacije ter za vsako tekmo posebej,” je današnji žreb kroglic na sedežu Uefe, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, dejal športni direktor mariborskega kluba Zlatko Zahovič.

“Ker je bil v tej ožji skupini tudi bistveno močnejši nasprotnik za prvi krog s Poljske, smo lahko zadovoljni z žrebom, toda moramo biti zelo spoštljivi do tekmeca, ki je prvak Islandije. Lani smo že imeli pozitivno izkušnjo z islandskim prvakom, v tistih obeh tekmah smo pokazali več kakovosti, vendar predvsem zaradi spoznanja, da smo bili zelo dobro pripravljeni na dvoboj. Takšno načelo velja tudi tokrat, trenutni podatki so nam na voljo, osnovne informacije o moštvu Valurja imamo, sledi še natančna analiza. S tem je konec debate o žrebu, začenja pa se temeljita priprava na otvoritev sezone,” je dejal trener slovenskih prvakov Darko Milanič.

Mariborska ekipa bo danes malo po 12. uri dobila še morebitnega tekmeca v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Vanj se bo uvrstila v primeru zmage nad Valurjem iz Reykjavika.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.