09:45, čet, 25. Apr

Mariborčani končali svojo evropsko pot





Nogometaši Maribora niso uspeli nadoknaditi zaostanka 1:3 iz prve tekme v Glasgowu in so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja v evropski ligi. Tekma v Ljudskem vrtu proti Rangersom se je končala z izidom 0:0.

tekma, nk maribor, liga prvakov (9)

Nogometaši Maribora so zaključili evropsko sezono. Na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij niso uspeli nadoknaditi zaostanka 1:3 iz prve tekme v Glasgowu. Kljub terenski premoči, velikemu številu priložnosti, celo strelu z bele točke, niso uspeli zadeti mreže, tako da se je tekma končala z rezultatom 0:0.

Po uvodnih petnajstih minutah otipavanja je Maribor v nadaljevanju prvega polčasa prevzel pobudo in bil nevarnejši tekmec na terenu. Prvi je opozoril Marcos Tavares, sledil je poskus Dina Hotića, pa Amirja Derviševića z velike oddaljenosti, a žoga nikakor ni hotela v mrežo, oziroma je bil vratar Allan McGregor vedno na pravem mestu.

Drugi polčas se je začel približno tako, kot se je končal prvi – s priložnostjo Maribora. V prvem polčasu jo je zapravil Blaž Vrhovec, v nadaljevanju pa je Dino Hotić iz ugodnega položaja slabo streljal. Sledil je še en poskus Derviševića z razdalje, nato pa je prišel verjetno odločilen trenutek tekme.

V 70. minuti je imel Maribor izjemno priložnost. Kapetan Tavares je dobil žogo na šestih metrih, si jo nastavil za strel, njegov poskus pa je vratar McGregor branil s konico čevlja. Le dobro minuti za tem je iz obetajočega položaja slabo streljal še Luka Zahović.

Čeprav je trener Darko Milanić hitro opravil vse menjave in dal ekipi novih moči, Maribor v zadnjih petnajstih minutah ni imel več prave energije. Lahko bi zadeli tako gostje, ki so imeli dve zreli priložnosti, pa tudi Maribor, vendar je Tavares v 91. minuti zapravil enajstmetrovko za častno zmago.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.