07:29, tor, 16. Apr

Mariborčani in Olimpija z izenačenim rezultatom





Nogometaši ljubljanske Olimpije in Maribora so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

NK Maribor:Olimpija. Foto: MP Produkcija
NK Maribor:Olimpija. Foto: MP Produkcija

Ljubljančani, ki so med drugim igrali brez kaznovanega Asmirja Suljića, so si želeli, da bi v dvobojih z Mariborom po skoraj natančno petih letih dosegli domačo zmago in tako ohranili upe na naslov prvaka. Čeprav so bili gostitelji v drugem polčasu precej boljši, imeli tudi več priložnosti, pa niso premagali Kenana Pirića. Štajerci, ki so pogrešali Denisa Klinarja, Marka Šulerja, Jana Mlakarja, Blaža Vrhovca, Gregorja Bajdeta in Luke Uskokovića, imajo tako še naprej velikih deset točk prednosti.

Prvi polčas je minil v enakovredni predstavi, v kateri sta imeli obe ekipi obdobja premoči. Ne enim ne drugim pa ni uspelo resno ogroziti tekmečevih vrat. A kljub temu velja izpostaviti nekaj poskusov, prvega v deseti minuti, ko je Stefan Savić zgrešil cilj.

Pet minut pozneje so imeli Mariborčani prvo nevarnejšo akcijo, po kotu z desne strani je Alexandru Cretu prišel sam do strela na drugi vratnici, a je žogo slabo zadel, tako da je končala nazaj v igrišču. Deset minut zatem je Luka Zahović prišel do strela z osmih metrov, blokiral pa ga je Macky Bagnack. Mariborčaniso ob tem zahtevali najstrožjo kazen zaradi Bagnackovega igranja z roko.

V 29. minuti je Jan Adrejašič z volejem žogo poslal mimo gola, v tistih trenutkih je imela Olimpija svoje obdobje pritiska, ki pa ga kljub nekaj konkretnejši igri v napadu ni unovčila.

Najlepšo priložnost dotlej je v 48. minuti zapravil Rok Kidrič, potem ko je po podaji z leve strani s strelom z glavo zatresel prečko. V 49. minuti je s 25 metrov sprožil še Goran Brkić ter zadel vratnico.

Isti igralec je v 58. minuti izvedel še prosti strel malce z leve strani z 20 metrov, Kenan Pirić je žogo odbil v kot. V teh trenutkih je imela domača zasedba pobudo na igrišču, Brkić in Pirić pa sta se znova “srečala” v 72. minuti, spet je bil uspešnejši mariborski vratar.

Le nekaj trenutkov pozneje je z glavo iz ugodnega položaja zgrešil Savić, na drugi strani pa je Mario Jurčević v zadnjem trenutku blokiral še en Zahovićev strel. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Olimpija bo v 24. krogu 30. marca gostovala v Domžalah, Maribor pa bo gostil Celje.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.