14:23, sob, 20. Apr

Mariborčan v boju za naziv Inovativni mladi kmet 2019





Med kandidati za naziv Inovativni mladi kmet/kmetica 2019 se poteguje tudi mlad in ambiciozen čebelar ter predsednik Društva izdelovalcev medenih pijač Maribor, Marko Cesar, ki čebelari v Razvanju in Hočah ter s pomočjo pridnih slovenskih čebelic izdeluje izjemne medene izdelke. Je mojster medenih pijač in izdeluje vrhunsko penečo medico, šampanjec narejen iz medu.

Vir: Čebelarstvo Cesar
Vir: Čebelarstvo Cesar

Kot otrok je zelo rad opazoval maminega strica kako čebelari in že takrat mu je bilo to delo zanimivo. Je strasten ljubitelj narave kar je tudi pripomoglo, da se je odločil, da se sam preizkusi v čebelarstvu. Certifikat za slovenski med z geografsko označbo je prejel v letu 2010. Za označbo se je odločil zato, ker verjame v kakovostno in nadzorovano predelavo medu, saj je tudi sam preglednik Čebelarske zveze Slovenije.

Vedno znova preseneča z inovativnimi okusi, kot je med z borovnicami, čokolado, ingverjem, cimetom letos tudi s čilijem. Pri njemu lahko obiščete pohorski medoviti vrt ali počivate na api ležišču v čebelnjaku. Pravo doživetje njegovega api turizma pa je, ko tri generacije Cesarjev: oče, sin in vnuk skupaj zaigrajo in zapojejo. Svoj glas za Marka Cesarja lahko oddate vsak dan 1 krat na dan do 20. oktobra, na https://zspm.si/glasovanje-imk/

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.