10:35, pet, 19. Apr

Maribor uradno prejel naziv Mesto športa 2018





Maribor danes uradno prevzel naziv Mesto športa 2018.

MO Maribor je v sodelovanju s Športno zvezo Maribor, Športnimi objekti Maribor, Zavodom za turizem Maribor – Pohorje in javnim podjetjem Marprom prijavila kandidaturo za naziv Maribor – Evropsko mesto športa 2018. Prijava je bila uspešna in v ta namen je danes v prostorih Evropskega parlamenta v Bruslju potekala uradna predaja naziva vsem zmagovalcem v treh kategorijah: evropsko mesto športa, evropska prestolnica športa in evropska športna skupnost.

zlata lisica 2016

Predaje naziva v Bruslju se je ob mariborskem županu udeležila tudi direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch, ki je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo uradno slovesnost izkoristil za promocijo Maribora in Slovenije kot odlične turistične in športne destinacije. Mesto Maribor je na daleč poznano po številnih tradicionalnih mednarodnih športnih prireditvah, od znamenite Zlate lisice, odmevnih tekem najuspešnejšega nogometnega kluba v Sloveniji, do plavalnih, teniških, odbojkarskih in drugih športnih tekmovanj; po ocenah Zavoda za turizem Maribor – Pohorje športni turizem v destinaciji Maribor – Pohorje predstavlja do 40 % delež vseh prihodkov z naslova prenočitev, s pridobljenim naslovom pa si želi štajerska prestolnica še dodatno utrditi mesto idilične lokacije za izvedbo vrhunskih športnih dogodkov in nepozabnih aktivno obarvanih turističnih doživetij.

Mariborski župan Andrej Fištravec je ob prejemu naziva povedal, da s tem, ko so prejeli naziv Evropsko mesto športa 2018 so dobili potrditev, da je šport pomemben del mesta in da zanj tudi primerno skrbimo. “Z nazivom želimo spodbuditi občane k aktivnemu načinu življenja, povečati promocijo športnega turizma doma in v tujini predvsem pa skupaj s športnimi zvezami pritegniti v Maribor še več večjih evropskih in svetovnih prvenstev saj izvedba le teh prinaša multiplikativne učinke na področju turizma in gospodarstva. Ustvarili in razvijali bomo blagovno znamko za destinacijski športni turizem – Maribor – Evropska športna destinacija, ki bo pod svojim okriljem združevala vse športne aktivnosti in športno turistično ponudbo v mestu,” je dejal.

“Veliko dela na področju športnega turizma smo že naredili, veliko je ga še pred nami. Zavedamo se, da je športni turizem za mesto in njegov turistični razvoj izjemnega pomena, saj gre za enega najhitreje rastočih segmentov turističnih integralnih produktov, ki močno vpliva na doseganje dobrih rezultatov na področju potrošnje in števila prihodov gostov; v času športnih dogodkov oz. tekmovanj so namestitvene kapacitete v mestu in okolici praviloma zasedene 90-100 %. Potenciali mesta in destinacije Maribor – Pohorje so ogromni in naziv Evropsko mesto športa je izjemna promocijska priložnost za turistično destinacijo in hkrati zaveza za vse nas, ki delujemo na področju razvoja in promocije tovrstnih turističnih produktov. Ključnega pomena je seveda tudi ozaveščanje lokalne javnosti o zdravem načinu življenja in ohranjanju zdravja skozi šport, kar bomo dosegali tudi s pomočjo številnih dogodkov,” je dejala direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch.

Uradni prevzem naziva Mesto športa 2018 pa je pospremil tudi navdušujoč promocijski video, ki ga je pripravila ekipa BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.