12:27, čet, 18. Apr

Maribor se je odel v srečo in veselje





Happy Maribor, happy Maribor,… je bilo slišati danes vse srečne mariborčane na Trgu Leona Štuklja…ni jih bilo le slišati, še več…okoli 1000 glava množica je zaplesala na trenutno najbolj happy hit” te dni v Maribor – Happy Pharrella Williamsa.

Mariborčani in mariborčanke so danes dokazale, da so kljub vsej krizi, ki pesti Maribor veseli in znajo uživati v malih rečeh. Tako so ob mednarodnem dnevu sreče in veselja

Za snemanje videospota po vzoru drugih mest so se dogovorili kar prek spletnih socialnih omrežij in v le 5 dneh je pobudo podprlo več kot 1600 ljudi.

Čez teden je ekipa pod vodstvom Mariborčanke Lenje Faraguna snemala videospot na različnih mariborskih lokacijah z različnimi skupinami ljudi. Danes, na mednarodni dan sreče, pa so se vsi zbrali na Trgu Leona Štuklja in zaplesali na Happy Pharrella Williamsa. Pesem Happy so izbrali, ker je ta vesela pesem navdušila že mnoga druga mesta po svetu. Med drugim so takšne videospote posneli v Splitu, Singapurju, Clevelandu, Amsterdamu, Berlinu, Parizu, Firencah, Sofiji, Tokiu in Los Angelesu.

Po navedbah pobudnikov je dogodek namenjen “za to, da se družimo pozitivci Maribora, da inspiriramo in spravimo v dobro voljo druge, da pokažemo, da lahko vsi mi in vsak od nas naredi nekaj lepega zase in za druge”. Po njihovih navedbah ni zanemarljiva niti turistična promocija mesta, saj bo video, ki so snemali že tri dni pred tem, s 100 interesnimi skupinami, dostopen na svetovnem spletu.

DSC_6783

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.