18:14, čet, 28. Mar

»Maribor kot mesto priložnosti«





Ena od priložnosti za Maribor je gradnja oz. izgranja avtoceste od razcepa Slivnica proti mejnemu prehodu Gruškovje, na meji z Republiko Hrvaško.

Tako je bilo slišati na današnji mednarodni konferenci v Kazinski dvorani SNGja Maribor, pod naslovom »Maribor kot mesto priložnosti«. Organizirali so jo na Ministrstvu za zunanje zadeve, v sodelovanju z Mestno občino Maribor in Štajersko gospodarsko zbornico.

DSC_4417

Po uvodnem pozdravu mariborskega župana Andreja Fištravca in nagovoru Stanislava Raščana, generalnega direktorja za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve, je predsednik Štajerske gospodarske zbornice Roman Glaser izrazil upanje, da bo iz današnjega dne nastal vsaj en nov posel.

DSC_4434

Bojan Babič, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, je poudaril, da ima Slovenija pomembno mesto na zemljevidu EU ter da je dobra tudi geografska pozicija Maribora. Možnosti za razvoj vidi predvsem na področju vlaganja v prometno infrastrukturo. Maribor, kot drugo največje slovensko mesto, ima namreč – po njegovih besedah – tako rekoč vse: hitro cesto, letališče, železnico… Avtocesta do MP Gruškovje pa bo, po njegovih napovedih, končana v naslednjih nekaj letih.

DSC_4420

Na pomembnost čimprejšnjega končanja omenjene AC, pa je opozoril tudi mariborski župan Andrej Fištravec: »Kot je že nakazal državni sekretar, se Maribor nahaja na pomembnem, geografsko-prometnem stičišču oz. križanju. Ena od priložnosti za mesto je gotovo izgradnja tega avtocestnega odseka.« Priložnosti vidi tudi na področju industrijske infrastrukture, ne samo nove ali bodoče, pač pa tudi obstoječe. Je pa pri tem Fištravec še spomnil na slabo situacijo velikih gradbenih podjetij, zato tudi v tem smislu vidi priložnosti za kakšna manjša podjetja, kakor tudi delovna mesta.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator, v ponedeljek, 3. februarja ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.