10:42, sob, 20. Apr

Maribor elektronska destinacija





Maribor bo te dni v znamenju elektronske glasbe. V Kibli Portalu bo danes potekal festival Maribor elektronska destinacija (MED), v soboto pa bo nadaljevanje na tako imenovani Ledeni plaži na Trgu Leona Štuklja, kjer bo ob zaključku festivala Mladi Maribor gostoval ameriški zvezdnik elektronske glasbe Ian Carey.

kibla-web

Festival MED, ki je vse od svojega začetka v letu 2008 zavezan odprtosti za različne načine glasbenega ustvarjanja in namenjen poglabljanju interakcije med različnimi mediji, bo letos prvič spomladi.

Kot pravijo v multimedijskem centru Kibla, programsko ostajajo zavezani čim bolj idiosinkratičnim glasbenim pristopom, s čimer želijo delovati v smeri etabliranja sfere tovrstnega ustvarjanja. “MED – kot vselej do sedaj – išče ravnotežje med dvema morda na prvi pogled nasprotujočima si aspektoma ustvarjanja elektronske glasbe – eksperimentalnim in igrivim.”

Po naključju bo dan kasneje elektronska glasba odmevala tudi na Trgu Leona Štuklja. “Rdeča nit dogodka bo ledena plaža: bazen, napolnjen z ledom, osvežilni napitki, sveži prigrizki, eko hrana. Skratka, osvežitev je beseda, ki ubesedi ta dogodek,” je povedal predstavnik organizatorja Janez Fece.

Dogodek bo trajal od 12. ure do polnoči. Na odru se bodo zvrstili različni didžeji, glavni zvezdnik pa je DJ Ian Carey, ki je sodeloval s številnimi znanimi imeni, kot so Snoop dogg, Taio Kruz in Afrojack. Organizatorji napovedujejo vrhunski elektronski dogodek, ki ga Maribor še ni gostil, še posebej ne na prostem in v samem središču mesta.

Dogodek je zadnje dejanje 1. festivala Mladi Maribor, ki je v organizaciji mestnega urada za kulturo in mladino potekal od 18. maja. Festival je namenjen napolnitvi urbanega prostora z energijo in aktivnostmi mladih. Po lanskem letu, ko je mesto gostilo Evropsko prestolnico mladih (EPM), je to eden od korakov, s katerim želijo dolgoročno graditi Maribor kot svetovljansko mesto za mlade.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.