12:02, čet, 25. Apr

Maribor bo ta konec tedna sladek in pekoč





Od petka 22.3. do vključno sobote 23.3.2019, med 10:00 in 21:00 uro, bo na trgu Leona Štuklja v Mariboru že drugič potekal Mednarodni festival Čili in Čokolada.  Organizatorji pričakujejo množico obiskovalcev na najbolj pekočem in sladkem festivalu, Mednarodnem festivalu Čili in Čokolada.

IMG_8229V FACTUMEVENT-u Maribor so se po lanski uspešni izvedbi in množičnem obisku prvega festival Čili in Čokolada, odločili, da tudi letos priredijo sladko pekoč vikend v Mariboru, ki ga bo zaznamovalo tudi pestro dogajanje. Ta konec tedna organizatorji pričakujejo množico obiskovalcev na najbolj pekočem in sladkem festivalu, Mednarodnem festivalu Čili in Čokolada.

Na največjem prizorišču v centru mesta Maribor se bo tako predstavilo več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hervegovine in tudi Italije. Predstavili bodo svoje slastne in pikantne izdelke na edinstven in kreativni način, ter vas tako popeljali na sladko in pikantno avanturo., kjer bomo lahko, tako okušali, kot tudi soustvarjali. Izvedeli boste prav vse kar še do sedaj niste vedeli o čokoladi in čilijih ter zakaj se nasprotja tako močno privlačijo. “Čokoladni kebab, čokoladni pršut, čokoladne fontane, praline, pisani macroni, čokoladne pice….Neverjetne čokoladne kreacije na festivalu Festival dela edinstven v kreativni čokoladni ponudbi čokoladnic, katere se bodo predstavile na stojnicah s svojimi dobrotami in kreacijami. Zraven slastnih čokoladnih produktov, bodo obiskovalci pridobili informacije o sami pridelavi in predelavi čokolade, sestavinah in slaščičarskih mojstrovinah,” pravijo organizatorji.

Pekovski velemojster Gorazd Potočnik GOX iz Gorazdove slaščičarne, bo na svoji stojnici pripravljal sladice pred obiskovalci, odgovarjal na vprašanja in svetoval. S svojimi pregrešnimi sladicami bo gostoval tudi priljubljeni Karim Merdjadi, ki je v Atelier Karim zasnoval božanski tiramisu v ličnem steklenem kozarčku in seveda njegovi prepoznavni makronsi ne bodo manjkali. Obljublja tudi spomladansko presenečenje. Največji privrženci pekočega, združeni na enem mestu, v Mariboru. Glede na močen trend pridelave pekočih produktov iz čilijev, se bodo med 22.3. in 23.3. družili največji privrženci pekočih čilijevih izdelkov, imenovani »čiliheadi«. Na samem festivalu se bo zraven velikega števila ponudnikov čilijevih omak, čilijeve soli, sadik, semen čilijev, čilijevih olj, čili vina, predstavila tudi edina Facebook skupnost v Evropi, ki šteje več kot 5.000 članov, pod imenom Čudoviti svet čilija. Mednarodni festival Čili in Čokolada je tako priložnost za srečanje članov »v živo« in izmenjanje svojih produktov in vse to s humanitarno noto, saj bodo namenili ves izkupiček od prodaje svojih produktov v dobrodelne namene. Pomagali bodo, kot že prejšnje leto, določeni socialno ogroženi družini. Več mesecev dela za edinstveno dvodnevno sladko in pikantno doživetje. Organizatorji festivala se že več mesecev trudijo, da obiskovalcem pričarajo nepozabno doživetje ob sladki in pikantni ponudbi. Festival bo popestril bogat spremljevalni program. Tako si bomo lahko ogledali modno revijo dijakov Srednje oblikovne šole Maribor, opazovali kako nastaja čokoladna slika, kdo je hitrejši jedec temne čokolade, kdo ima rad bolj pikantne perutničke in katera pekoča omaka po zmagala po ocenah strokovne komisije. Vse to in še več vas čaka na trgu Leona Štuklja 22. In 23. marca. “Organizacijo mednarodnega festivala pozdravlja tudi župan Mestne občine Maribor, g. Aleksander Saša Arsenovič in ga podpira s častnim pokroviteljstvom. Atraktivna ponudba ulične hrane »street food« z noto čokolade in čilija in ponudba trendovskih pijač na malo drugačen način. Na festivalu bodo obiskovalci lahko kulinarično razvajali tudi svoje brbončice s ponudbo ulične »street food« hrane iz predelanih vozil. Nekatere dobrote bodo še toliko bolj posebne, saj boto s privdihom čilija in čokolade,” so še pisno sporočili organizatorji.

Obiskovalci bodo lahko poskusili od sladkih štrukljev, pikantnih burgerjev, slastnih sendvičev, 100 % naravnimi sladoledi, churrosi in sladke frittole
ali miške.

Pred obiskovalci bodo priznani barmeni pripravljali različne trendovske napitke, kateri se podajo k čiliju in čokoladi in skozi atraktiven način prikazali uživanje teh pijač. K temu pa so organizatorji še dodali: “Festival je posvečen vsem mamam, katere praznujejo svoj dan v letu, 25.3., ko slavimo materinski dan. Saj mama je kot čili in čokolada – prav dovolj pikantna in vedno sladka. Skupaj bomo začinili Maribor in ga za dva dni spremenili v najslajše mesto na svetu.”

SPREMLJEVALNI PROGRAM:

PETEK

  • 12-18 Otroški spremljevalni program (poslikava obraza s čokoladnimi kreacijami, delavnice slikanja, nimacija na gradu Barvica) – izvajalec:
    All4kids, Minimanija
  • 16:00-Delavnica – Kako vzkaliti, posaditi, negovati čili – izvajalec: Organics Nutrients
  • 16:30-18:00 – Kreativne delavnice Srednja šola za oblikovanje Maribor
  • 16:00- DELAVNICA Z Gorazdom Potočnikom »Sladko pekoči polet« Kreativna sladica sladko pekoča v 15 minutah
  • 17:00 MODNA REVIJA kreacij na temo čokolade in čilija – izvajalec: dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor
  • 18:00-Delavnica – Kako vzkaliti, posaditi, negovati čili – izvajalec: Organics Nutrients

SOBOTA

  • 12-18 Otroški program (poslikava obraza s čokoladnimi kreacijami, delavnice slikanja, animacija na gradu Barvica) – izvajalec: All4kids, Minimanija
  • 12:00- UMETNIŠKO SLIKANJE NA PLATNO S ČOKOLADO V IZVEDBI Slovenskega slikarja Hermana Laszlova
  • 13:00- 5 MINUT SLAVE- Z Gorazdom Potočnikom »Sladkozvočje«
  • 15:30- Tekmovanje: HITROSTNO JEDENJE ČOKOLADE
  • 16:00 – 17:00 »Hot wing competition« – tekmovanje v jedenju pikatnih perutničk
  • 17:30 – 18:15 : Tekmovanje za najboljšo čili omako: Izbor najboljše čili omake

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.