03:56, tor, 19. Mar

Maribor bo spet ZZrolano mesto





V nedeljo, 16. junija ob 16. uri Zdrava zabava pripravlja že šestnajsto edicijo športno rekreativne prireditve ZZrolano mesto. Dogodek je edinstven v državi pa tudi širše in je brezplačen. 

Lansko leto se je po mariborskih ulicah s takšnimi in drugačnimi koleščki podalo 700 udeležencev. Zdrava zabava že od leta 2002 pripravlja ZZrolano mesto, ki je v vsem tem času iz prvotno študentskega dogodka prerasel v rekreativni dogodek, namenjen vsem generacijam. Edinstvena priložnost – rolati, rolkati, kolesariti, kotalkati se tam, kjer sicer vozijo avtomobili, privabi zmeraj več udeležencev. “Udeleženci rolajo za tovornjakom, na katerem DJ vrti glasbo in skrbi za dobro vzdušje, za varnost pa poskrbijo policisti, ki skrbijo za pomične zapore prometa ter spremstvo reševalnega vozila. Za obnemogle, ki 12 kilometrske trase ne bi zmogli, bo poskrbel vlakec Jurček na koncu kolone,” je povedal Klemen Tasič iz Zdrave zabave. Organizatorji pričakujejo enako število udeležencev kot lani – okoli 700.

FOTO: Marko Pigac
FOTO: Marko Pigac

Brezplačen dogodek
Zdravi zabavi je vsa ta leta uspelo dogodek ohraniti brezplačen, zahvala za to pa gre vsekakor partnerjem in podpornikom projekta. Lokacija dogodka ostaja enaka kot lansko leto – start in cilj parade bo na Trgu svobode v Mariboru. Organizatorji bodo zbirali prijave od 15. ure naprej, do starta bo potekala animacija za otroke na rolerjih, dogajanje na Trgu bo pa že od 13. ure dalje, ko bodo najmlajši lahko s Super Plinkom in Strelo preizkusili svoje spretnosti ob otroški animaciji in pa glasbenim nastopom v živo. Prvih 500 prijavljenih prejme majico Energije plus. Ta isti partner bo podelil tudi glavno nagrado – električno kolo. Parada se bo podala na približno 12 kilometrsko pot po Mariboru točno ob 16. uri. Trajala bo okoli 90 minut, saj se tempo rolanja prilagodi najmlajšim.

Trasa rolanja je nespremenjena
Proga letošnjega ZZrolanega mesta je enaka že nekaj let in je dolga približno 12 kilometrov. Rolali boste bo naslednjih ulicah:  Trg svobode – Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva – Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska -Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg (krožišče)- Glavni most – Trg revolucije – Pobreška – Čufarjeva – Zrkovska – Ulica Veljka Vlahoviča – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška – dvoetažni most – Oreško nabrežje –  Ulica Kneza Koclja – Mlinska ulica (krožišče) – Partizanska – Trg svobode

Zgoraj omenjene ulice bodo v ta namen tudi kratkotrajno zaprte za promet, v primeru dežja bo prireditev teden dni kasneje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.