15:52, pet, 29. Mar

Maribor bo dobil evropska sredstva za prenovljena postajališča





Mestna občina Maribor bo za že maja lani uspešno izpeljan projekt ureditve avtobusnih postajališč in nadstrešnic prejela 80.000 evrov kohezijskih sredstev preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN). Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki upravlja z evropskimi sredstvi, je sklep o finančni podpori že potrdila.

Vir: Facebook Marprom

Vrednost projekta prenove je sicer skupaj znašala dobrih 205.000 evrov. Kot so za STA pojasnili na Mestni občini Maribor, so med drugim postavili 21 novih avtobusnih nadstrešnic na postajališčih, ki pred tem niso bila pokrita.

V sklopu del so na novo uredili še klopi in koše za odpadke ter postavili informativne table za potnike, postajališča pa so opremljena tudi s taktilnimi označbami. S tem so izboljšali celostno podobo in kakovost mestnega javnega potniškega prometa. Hkrati so izboljšali udobje potnikov pri čakanju in dostopu do postajališč, kar bo po njihovem mnenju vplivalo tudi na povečano uporabo javnega potniškega prometa.

Prenove je bilo tako deležno obračališče pri pokopališču Dobrava ter postajališča pri OŠ Draga Kobala, pobreškem pokopališču, na Gorkega ulici, Kardeljevi, Betnavski in Lesjakovi ulici, pri železniški postaji Tezno, na Zagrebški cesti, Kavčičevi ulici, pri domu starejših občanov na Teznem, na Makedonski in Osojnikovi ulici, v Rošpohu, pri poštnem logističnem centru in na Šentiljski ulici.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.