12:49, pet, 29. Mar

Magna želi širiti svojo proizvodnjo v Hočah





Avtomobilski gigant Magna želi širiti proizvodnjo v Hočah. Po poročanju medijev ta že nadaljuje z načrti za proizvodnjo avtomobilov v Sloveniji. Druga faza projekta naj bi tako prinesla vsaj še tisoč novih zaposlitev, napovedi pa tudi kažejo na realizacijo tretje faze.

Gradbišče Magnine tovarne v Hočah marca 2018.
Gradbišče Magnine tovarne v Hočah marca 2018.

Avtomobilski velikan Magna uresničuje nadaljnje načrte za proizvodnjo v Sloveniji. Predvčeraj popoldne je agencijo za okolje zaprosil za okoljevarstveno soglasje za drugi del gradnje tovarne v občini Hoče-Slivnica. Tam namerava izdelovati celotna vozila in jih neposredno dobavljati distributerjem, so za TV Slovenija potrdili v Magni.

V Magni so tako začeli uresničevati napovedi, da v Hočah ne nameravajo ostati le pri lakirnici karoserij. Načrt predvideva trikratno povečanje sedanjih zmogljivosti, ki jih šele gradijo. Trenutno pospešeno postavljajo osrednjo halo za lakirnico, v kateri naj bi do leta 2022 delalo 400 ljudi. Proizvodnjo naj bi zagnali prihodnjo pomlad, čakajo pa še na okoljevarstveno dovoljenje. Za to prvo fazo gradnje proizvodnje v Hočah bo Magna dobila tudi 18 milijonov evrov državne pomoči. Druga faza, ki jo nameravajo po poročanju televizije postaviti brez državnih spodbud, naj bi za proizvodnjo celotnih vozil prinesla še vsaj 1000 novih zaposlitev.

A četudi bodo pridobili okoljevarstveno soglasje tudi za drugi del projekta, je do proizvodnje vozil še dolga pot. Začetek gradnje ne bo odvisen od pridobivanja dovoljenj, ampak tudi od števila novih naročil, so pojasnili v podjetju.

V graški Magni Steyr proizvajajo vozila znamk Mercedes, Jaguar in BMW. Ali bo tako tudi v Magni Hoče, ki spada v poslovno okolje Magne Steyr, za zdaj še ne morejo napovedati, načrtujejo pa, da bi na leto proizvedli 100.000 vozil, je še poročala TV Slovenija.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.