12:19, pet, 19. Apr

Luka Šulič ter otroci v Slovenski Bistrici zbrali kar 8.300 evrov





V četrtek, 4.maja, so Bistriški Lioni organizirali nepozaben glasbeni večer ob 100 letnici lionizma v svetu. Z in za Glasbeno šolo Slovenska Bistrica, ki je z zvezdami pripravila izjemen program.

Lions Klub Slovenska Bistrica je občinstvo navdušil z dobrodelnim glasbenim spektaklom, ki so ga pričarali Luka Šulić, član svetovno znane zasedbe 2cellos, izjemni saksofonist Oto Vrhovnik ter poseben vokalist Uroš Perić z otroci glasbene šole Slovenska Bistrica. Za nakup glasbil so zbrali kar 8.300 evrov.

Luka Šulić in Mai Rumež na Lions koncertu

Stoječe ovacije so bile stalnica na razprodanem dobrodelnem koncertu, saj so glasbeniki svetovnega formata povsem prevzeli občinstvo z izjemnimi nastopi, posebno karizmo in neverjetno energijo. Saksofonist Oto Vrhovnik, profesor na Glasbeni akademiji na Dunaju, je dvorano, ki je pokala po šivih, navdušil tako s klasično glasbo kot z rock in pop uspešnicami. Sledil je nastop Luke Šulića, člana 2cellos, z Maiem Rumežem, učencem 1. letnikom Glasbene šole Slovenska Bistrica. Njun nastop je povsem prevzel občinstvo in širšo javnost po koncertu.

Predsednik Lions Kluba Slovenska Bistrica, Peter Kosi, je na koncertu dejal, “Danes smo pomagali in izstrelili novo glasbeno zvezdo.” Zelo odmeven koncert je medije navdušil, prav vsi pa so izpostavili mladega glasbenega nadobudneža Maia, ki ni skrival, da so se mu ta dan uresničile sanje. Podobno je trdil tudi Oto Vrhovnik, ko je zaigral z Luko Šuličem. Sicer svetovno priznan saksofonist je z Luko doživeto zaigral Czardas in ponovno na noge spravil celo dvorano. Posebno noto je dal glasbenemu spektaklu tudi Uroš Perič. Vrhunec koncerta pa je bil skupen nastop vseh glasbenih zvezd ter učencev Glasbene šole s pesmijo Aleluja, v izvedbi Petro Turk Rupreht, zborovodkinje glasbene šole. Peter Kosi pa je na koncu še dodal, da takšnega koncerta v Bistrici še ni bilo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.