23:31, tor, 16. Apr

Lokalna neurja povzročila veliko škode





Lokalna neurja s točo so v torek zvečer zajela predvsem južni del Slovenije. Veliko škode pa je neurje povzročilo tudi na tudi na severovzhodu.

neurje, lomljenje dreves, prevračanje smetnjakov (1)

Kot so danes sporočili iz državnega centra za obveščanje, je toča povzročila nekaj škode tudi v občinah Ribnica in Sodražica.

Na Veliki Loki v občini Trebnje je strela udarila v stanovanjsko hišo. Požara ni povzročila, je pa poškodovala streho in električno napeljavo. V kraju Pijovci v občini Šmarje pri Jelšah je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.

V Kungoti pri Ptuju v občini Kidričevo in v Stopercah v občini Majšperk sta se zaradi močnega vetra na cesti podrli drevesi. V naselju Tržec v občini Videm pa je veter podrl zaščitno gradbeno ograjo.

Sicer je bilo pri odpravljanju posledic neurij aktiviranih skupaj 87 prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes vreme pretežno jasno, popoldne lahko v severni delu države nastane kakšna nevihta. Pihal bo šibek južni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija. V četrtek bo pretežno jasno.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.