15:16, pet, 19. Apr

Lista kolesarjev in pešcev s podporo Piratske stranke





Listo kolesarjev in pešcev, ki za župana Mestne občine Maribor predlaga predsednika Josipa Rotarja, na prihajajočih lokalnih volitvah podpira Piratska stranka Slovenije. Skupni jezik so našli predvsem pri podpiranju trajnostnega razvoja ter okolju in človeku prijazne družbe.

Pirati vidimo LKP kot del neke napredne, sodobne, konstruktivne in predvsem zelene politične agende, ki je nujna tako za Maribor kot za druga mestna središča po državi,” so ob današnji predstavitvi programa liste v Mariboru sporočili iz Piratske stranke Slovenije.

V Listi kolesarjev in pešcev so njihove podpore zelo veseli, saj vidijo veliko skupnih točk. “Povezuje nas tudi to, da izhajamo iz različnih gibanj civilne družbe in ne delujemo kot interesno združenje, temveč kot iniciativa, ki povezuje različne napredne, strokovno podprte in premišljene ideje ter rešitve za boljše delovanje mest in držav,” so izpostavili.

lista kolesarjev in pešcev

V GT22 v središču Maribora so danes odprli volilni štab in javnosti predstavili svojo vizijo razvoja kolesarskega omrežja v mestu. “Prvi v tem mestu smo pripravili celostno rešitev. Do sedaj smo se vedno pogovarjali o krpanju določenih odsekov, reševanju posameznih kritičnih točk, zdaj pa smo res izdelali neko celostno sistemsko strukturo. Želimo si, da se na ta način v prihodnje v Mariboru lotevamo tudi drugih vprašanj,” je povedal Rotar.

Poleg izgradnje kakovostne kolesarske infrastrukture v občini se bodo med drugim zavzemali še za integriran javni potniški promet, vzpostavitev sistema E-občine, aktivno stanovanjsko politiko, razširitev programov oskrbe na domu, spodbujanje prvih zaposlitev, podporo mladinskim pobudam, učinkovito podporno okolje za podjetništvo, oživitev lokalne ekonomije v vseh soseskah in regulacijo oglaševanja na javnih površinah.

metro minuteLKP je uradno nastala pred štirimi leti in na prejšnjih volitvah pridobila en sedež v 45-članskem mestnem svetu. Letos se je preoblikovala v politično stranko in se znova poteguje tudi za mestni svet. Na njenem seznamu je 16 kandidatov, med drugim umetniška ustvarjalca Miha Horvat in Aphra Tesla, arhitekta Kaja Pogačar in Andrej Žižek, odvetnica Tjaša Gojkovič in ilustratorka Manica Klenovšek Musil.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.