16:06, pet, 19. Apr

Lisjaki v finalu hokejskega državnega prvenstva U 18





Mladinska ekipa Hokejsko drsalnega kluba (HDK) Maribor je letos dosegla izjemen uspeh. Uspeli so se uvrstili v finale državnega prvenstva do 18. let. V finalu se bodo mariborski Lisjaki pomerili s ekipo HD Hidria Jesenice.

Lisjaki bodo s ekipo iz Jesenic odigrali vsaj dve tekmi. Prvi obračun finala državnega hokejskega prvenstva v kategoriji U 18 med HDK Maribor in HD Hidria Jesenice je minil v znamenju zmage Lisjakov, ki so tekmo dobili z 2:3.

FOTO: HDK Maribor
FOTO: HDK Maribor

Naslednji dvoboj med letos najboljšima slovenskima hokejskima moštvoma do 18 let bo sledil že danes v mariborski Ledni dvorani. Tekma se bo začela ob 19. uri, vstop v dvorano pa bo prost, zato Lisjaki obiskovalce vabijo, da si tekmo ogledajo v čim večjem številu in z bučnim spodbujanjem pomagajo domačim Lisjakom do dobrega rezultata. V primeru, če dva medsebojna obračuna še ne bosta dala skupnega zmagovalca državnega prvenstva v hokeju na ledu v kategoriji U 18, se bodo Lisjaki še enkrat odpravili na gostovanje k Železarjem.

FOTO: Sabina Fras Popovič, FB Lisjaki Maribor
FOTO: Sabina Fras Popovič, FB Lisjaki Maribor

Morebitna tretja tekma bo na Jesenicah 8. aprila. Na poti do finala so mladinci HDK Maribor v polfinalu izločili ekipo HK Slavija iz Zaloga; že na gostovanju so slavili z rezultatom 2 : 0, doma pa nato zabeležili še eno zmago z izidom 4 : 1. Prepričljiva uvrstitev v finale je tudi odraz dobrega in strokovnega dela v različnih selekcijah HDK Maribor. “Pri tem nas veseli, da ima hokej na ledu v Mariboru vse več privržencev in verjamemo, da se bomo v prihodnje skupaj veselili še kakšnega odmevnega uspeha mladih mariborskih hokejistov,” sporočajo mariborski Lisjaki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.