15:18, pet, 29. Mar

Lindsey Vonn 77. zmaga v karieri, Štuhčeva osma





Ženskega smuka ni konec, dokler ne nastopi ameriška smukaška kraljica. Lindsey Vonn je kot 17. tekmovalka na startu smuka za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Garmisch-Partenkirchnu ob prihodu v cilj prevzela vodstvo za 77. zmago v svetovnem pokalu. S smukom je že opravila Ilka Štuhec, ki je trenutno osma.

Ilka Štuhec, veleslalom; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec, veleslalom; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Vonnova je bila najhitrejša od prvih 30 tekmovalk na startu petega ženskega smuka v sezoni. Američanki se tako nasmiha prva zmaga po daljšem premoru. Zaradi hude poškodbe, na pripravah je utrpela zlom desne nadlahtnice, je izpustila uvodni del sezone, karavani pa se je pridružila prejšnji teden na smuku v Zauchenseeju, ko je bila 13.

Do nastopa Vonnove je vodila Švicarka Lara Gut, ki pa po nastopu ameriške šampionke vodstva ni ubranila. Za Vonnovo je zaostala 15 stotink sekunde za drugo mesto, tretje mesto trenutno drži Nemka Viktoria Rebensburg (+0,48).

Zmagovalka prvih treh smukov, trenutno najuspešnejša slovenska alpska smučarka, Štuhčeva je nastopila z bolečinami, s pomočjo protibolečinskih tablet. V petek popoldne si je na kondicijskem treningu zvila gleženj.

Šestindvajsetletna Mariborčanka je nastopila s startno številko 7, kljub veliki želji pa ni smučala, kot bi si želela. Nekajkrat je zašla iz idealne linije, le ob tretjem merjenju vmesnega časa je bila hitrejša od takrat vodilne Rebensburgove, ob prihodu v cilj pa je zaostanek 65 stotink sekunde zadoščal za takrat tretji čas. Po nastopu Vonnove je zaostanek Štuhčeve znašal 1,13 stotink sekunde.

Štajerka je prejšnjo nedeljo v Zauchenseeju bila peta. Tudi po smuku v Garmischu bo ohranila vodstvo v posebnem smukaškem seštevku. Najbližja zasledovalka Švicarka Lara Gut zaostaja še vedno več kot sto točk za Štajerko. Po Garmischu so do konca sezone na koledarju še trije smuki.

Na startu sta še dve Slovenki Maruša Ferk in Vanja Brodnik. Na Bavarskem bo v nedeljo na vrsti še ženski superveleslalom.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.