15:53, čet, 18. Apr

Ladislav Pepelnik odstopil iz Občinskega sveta Občine Ruše





Danes je na 20. redni seji Občinskega sveta Občine Ruše podal odstopno izjavo občinski svetnik Ladislav Pepelnik (LIRA). Ob tem je javno podal razloge za odstop.

Ladislav Pepelnik

Ob odstopni izjavi je nanizal razloge odstopa: “Odstopam zaradi vseh krivic in načrtne diskreditacije, ki sta jih povzročila župan Uroš Štanc in direktorica občinske uprave Bojana Muršič – moji družini. Odstopam!
Zaradi ignorantskega odnosa župana Uroša Štanca in direktorice občinske uprave Bojane Muršič. Odstopam zaradi načina in dela podžupanov Razpeta, Pečnika, Brunčka, ki v vseh teh letih niso mogli spraviti skupaj enega poročila o opravljenem delu. Odstopam zaradi nezakonite zaposlitve Karin Jurše in Marka Ozima, po drugi strani pa načrtnega odpuščanja delavcev občinske uprave, ki niso po vaši meri! Odstopam zaradi svetnikov SD in gasilske liste, ki v treh letih in pol niso bili sposobni niti 5 minut stati za tem govorniškim odrom in povedati kakšnega svojega stališča. Odstopam zaradi nekdanje predsednice Statutarno pravne komisije, gospe Marjane Kotnik, ki ni bila sposobna navesti razlogov svojega odstopa in je kot članica koalicije podpirala nezakonito in netransparentno delo te koalicije. Odstopam zaradi predsedujočega – Občinskega sveta Igorja Jurišiča- SMS Zeleni Slovenije, ki se zgolj občasno iz Maribora – kjer živi, pripelje v Ruše, in ne zmore toliko moralne drže, da bi zaradi tega odstopil. Zaradi dejstva – odstopam, da ste povozili vsa demokratična načela, ne glede na volilni rezultat lokalnih volitev. Odstopam zaradi tega, ker društvom zaračunavate uporabo prostorov. Odstopam zaradi tega, ker v Otroku prijaznem UNICEF – ovem mestu, mečete na cesto otroke CICI delavnic. Dovolj zgovorni dokaz stanja v sedanjem Občinskem svetu je dejstvo, da je v teh dobrih treh letih odstopila večina tretjina članov Občinskega sveta. Danes Imamo na mizi predlog odstopa direktorice Javnega zavoda CEZAM.” K temu pa dodaja: “Sprašujem se kdo bi pravzaprav moral odstopiti? Sram me je, da se vse to dogaja, in zaradi vseh zgoraj navedenih dejstev NEPREKLICNO ODSTOPAM!”

Ruse

Druge novice

Comments

  • Milan

    24 aprila, 2014

    G. Pepelnik, to bi morali narediti že pred leti. Koliko poročil podžupana ste vi posredovali v vaših osmih letih podžupanovanja ? Zdaj, ko ne gre po vaši volji pa jok in na drevo. Volitve se bližajo in treba je narediti dramo, tam ko je ni.

    Replay
  • B.D.

    24 aprila, 2014

    Župan in njegovi somišljeniki so občino enostavno zafurali. da ne bo pomote, vsi dosedanji. Ljudje zberimo se skupaj in gremo na volitve in jim pokažimo kaj so ljudje.
    B.D.

    Replay
  • Slavko Šterman

    24 aprila, 2014

    Saj bodo kmalu volitve. Zato se mi ta poteza zdi kot potreba opozoriti na sebe in LIRO pred volitvami. Vse v stilu bivšega župana, ki že nekaj časa napada vse in vsakogar. Mogoče sem samo jaz zaznal med vzroki tudi odstop direktorice Cezama. Kdo spet ruši delovanje Cezama?

    Replay
  • Jože

    24 aprila, 2014

    Velika in nepopravljiva škoda 🙂 Predvolilni boj se je začel, Truda se že pripravlja na nove volitve, prav tako tudi Pepelnik z svojo novo “pošteno” listo in novačita ljudi po Rušah, da bodo lahko skupaj ponovno zavladali Rušam. Vili Rezman ne more več živeti brez Rušan.si in bruha kozlarije dnevno ter si je tako to spletno mesto popolnoma podredil v lirino glasilo.
    Vsi so za kozlat, edino moralno nesporni pa so ljudje kot so: Vili, Pepelnik in Truda :)in še nekaj teh biserov se najde med Lirinim kadrom.
    Pa kaj mislite s temi prevrati prevarati ljudi, da vam bodo verjeli kakšne hude žrtve bijete za boljši jutri občanov ? V celem mandatu ni Lira pokazala nobene konstruktivnosti razen klevetanja predstavnikov drugih list in strank legitimno izvoljenih na volitvah ? Patetično.

    Replay
  • Kajvas Briga

    24 aprila, 2014

    Samo bedaki pametujejo “zakaj”, pa da je to predvolilna poteza,… Razloge vam je vsem lepo navedel in vse to je resnica. Dovolj časa je bil borbo z trenutnim nesposobnim in koruptivnim (obstajajo pravnomočne sodbe) vodstvom, vi tukaj pa mu ne dajete niti kančka podpore. Itak da je imel dovolj. Zdaj pa glejte zraven, ko vam bo v tem mandatu vodstvo do konca uničilo občino. Sram vas naj bo

    Replay
  • Jernej

    24 aprila, 2014

    Pohvalno, izjava se mi ne zdi napačna. Vsak ima pravico, do svobode govora. Možnosti so za vse, volitve gor volitve dol, važna so dejstva. Klevetanje nekaterih na forumu je pa odraz, da z čakanjem in obrekovanjem ne bo sprememb in nič ne bo padlo z neba. Manjaka “bratstvo i jedinstvo”. Izjava, pa da vsakomur misliti kakšeno je trenutno stanje.

    lp;
    nestrankarski občan

    Replay
  • Sašo

    24 aprila, 2014

    Kar je Rezman zafural in zapufal, pač ne moraš takoj rešiti. Kako se naj kaj reši, če ni denarja od nikoder. Samo kritizirate in mislim, da je Uroš dober župan, vsaj boljši od predhodnikov.

    Replay
  • Dreku figa

    25 aprila, 2014

    Tipična predvolilna poteza!! Lep vzgled so naši politiki na državni ravni, kjer počnejo enake bedarije.. “Same shit, different asshole.”
    Vi kradete, lažete in kažete s prstom na ljudi, nas pa naj bo sram?!?..

    Replay
  • Drekufocn

    25 aprila, 2014

    Tako je pravilno Vlado, če se jih bo nasprotnikov kaj dotaknilo! Vilija nazaj za župana, da popravi napake iz preteklosti in Rušanom vrne delovna mesta! Ker zelo dosti govori in ve o spomenikih, se za vsako gradnjo spomenika rabi nekaj delavcev je tu že nekaj delovnih mest!!!
    Vidim, da bomo v Rušah imeli zelo vročo jesen!

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.