21:42, tor, 16. Apr

Kurentanc na Ptuju beleži 20 let





Klub ptujskih študentov (KPŠ) jutri, 15. februarja pripravlja že 20. izvedbo prireditve »Kurentanc«, ki bo tudi letos del osrednjega Kurentovanja na Ptuju. Dogodek je z leti prerasel v eno največjih enodnevnih zabav v pustnem času in že dolgo ne združuje več samo mladih, temveč maske vseh generacij.

Vir: Klub Ptujskih študentov
Vir: Klub Ptujskih študentov

V najstarejšem mestu v Sloveniji ter njegovi okolici, že od nekdaj velja, da pustno obdobje prinaša peti letni čas. Kurentovanje je etnografski festival, ki poskrbi za nepozabno pustno doživetje in v Ptuj pripelje več tisoč radovednih obiskovalcev. Eno izmed najbolj množično obiskanih prizorišč je Karnevalska dvorana v Qcentru Ptuj, kjer bo program otvorila tradicionalna prireditev »Kurentanc«. Letošnji glasbeni program Kurentanca, ki obenem slavi 20 let od svoje prve izvedbe, bo vodil legendarni Momčilo Bajagić – Bajaga s svojimi Instruktorji, trenutno najbolj popularni slovenski raper Nipke in obetavna lokalna zasedba, ki osvaja slovenske odre – Infected. Za ritme obiskovalcev pa bo poskrbel tudi DJ David Nyx.

Raznovrstne posamične ter skupinske maske, ki vsako leto presenetijo s svojo inovativnostjo in izvirnostjo, so vselej deležne veliko pozornosti. Najboljše med njimi pričakajo bogate nagrade in tudi ob letošnji obletnici bo tako. Organizatorji Kurentanca pa že po tradiciji obiskovalcem ponudijo krofe ter kislo juho proti koncu dogajanja. Študenti in dijaki ugodneje na Kurentanc Klub ptujskih študentov in Dijaška sekcija Kluba ptujskih študentov tudi letos dijakom in študentom omogočata obisk dogodka po ugodnejši ceni. Vstopnice samo za 10 eur lahko dobite v prostorih Kluba ptujskih študentov. Ostali izkoristite priložnost in bodite del množičnega plesa mask tudi vi, ter si zagotovite svojo vstopnico na prodajnih mestih Eventima (bencinski servisi Petrol, Omv, Pošta Slovenije, Big bang…), v prostorih Kluba Ptujskih študentov ali preko spletne strani Eventim.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.