18:16, čet, 25. Apr

Kulturniki zaskrbljeni, mariborska občina miri, da bo dovolj denarja





V začetku tedna je pri vodstvih mariborskih kulturnih institucij precej završalo, saj je do njih priromalo priporočilo z Mestne občine Maribor, da naj bi bilo v letošnjem proračunu namenjeno precej manj denarja za kulturne dejavnosti. Med drugim naj bi bila oklestena sredstva za stare dejavnosti, pa tudi za povsem nove, kot na primer trafiko ob Starem mostu, ki so jo odprli pred slabima dvema mesecema. Z občine zdaj mirijo, da bodo sredstva zagotovljena v rebalansu, a direktorica Muzeja NOB, pod katerim okriljem deluje tudi Trafika, je vseeno zaskrbljena.

Do razlike med načrtovanimi letošnjimi sredstvi in lanskimi sredstvi za kulturne dejavnosti je prišlo v proračunu mariborske občine do razlike. Med drugim se je dalo iz priporočila razbrati, da bodo dobila manj sredstev, a podžupanja zdaj odgovarja zaskrbljenim tako.

Ob tem pa pravi, da je prišlo med vodstvom Muzeja NOB Maribor, pod katerim okriljem deluje obnovljena Trafika pri Starem mostu, ter Uradom za kulturo MO Maribor do šuma pri komunikaciji.

Malo bolj pomirjena je zdaj direktorica Muzeja NOB, a poudarja, da so bila prva izhodišča, ki so jih dobili, zaskrbljujoča in da bodo skrbi ostale, dokler ne bodo imeli potrjeno boljše izhodišče.

Skrbi ostajajo vse dokler, ne bodo dobili potrjeno, da bo občina res namenila dovolj sredstev za obstoječe dejavnosti. O sami Trafiki, ki je bila obnovljena s sponzorskimi sredstvi in jo je v poldrugem mesecu obiskalo več kot 1.300 obiskovalcev, pa pravi, da je izredno zanimiva točka za domače in tuje turiste.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.