20:52, čet, 28. Mar

Kulturni obrazi na Muti





V nedeljo, 5. februarja, je kulturno umetniško društvo Muta priredilo proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku.

Takšni dogodki dajo možnost kulturno umetniškemu društvu Muta, da predstavi vse svoje adute: imajo namreč kar dva pevska zbora, dve godbi ter ansambel Diaton in literarno skupino. Pri prireditvi pa so sodelovali tudi otroci iz osnovne šole. Prireditev so naslovili Kulturni obrazi, saj so se na njej, kot že rečeno, predstavile različne veje KUD-a Muta.


Kot častni gost je pisatelj Tone Partljič v prireditvi zelo užival, kulturno društvo pa je tudi pohvalil, saj so po njegovem mnenju dobro organizirani. Prav tako pa ima Prešernov dan zanj poseben pomen, saj meni, da združuje ljudi. V preteklosti so namreč “levi in desni” organizirali vsak sovjo proslavo. Edino na Prešernov dan so vsi stopili skupaj in naredili eno, skupno proslavo.


Po mnenju župana občine Muta, imajo takšni dnevi, kot je Prešernov dan za celotno Slovenijo prav poseben pomen, saj predstavljajo neko novo upanje v teh težkih časih.

Prešernov dan je torej osrednji slovenski kulturni in državni praznik, ki ga praznujemo na 8. Februar. Proslava ob obletnici smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna pa je prvič postala vseslovenska po sklepu osvobodilnega gibanja leta 1941.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.