16:22, sob, 20. Apr

KUD Franjo Sornik – Smolnik je obudilo besede





Kulturno umetniško društvo Franjo Sornik – Smolnik je pretekli petek priredilo literarni večer z naslovom: Obudimo besede, hkrati pa so proslavili 10 let delovanja.

Literarni večer so priredili predvsem za namenom, da se spomnijo desetih let, ki so jih skupaj prehodili ter da v novi luči spoznajo mlade ljudi, ki radi pišejo ter tudi tiste starejše, ki so v društvu aktivni že ves čas. V društvu pa upajo, da bodo mladi še naprej širili slovensko besedo.

Ob tej priložnosti so razstavili tudi steklarske izdelke, ki jih je razstavila mlada Rušanka Larisa Knez, ki trenutno obiskuje steklarsko šolo v Rogaški Slatini. Upa, da bo lahko z oblikovanjem stekla nadaljevala tudi v prihodnosti, njena ljubezen do steklarskih izdelkov pa se je pričela ob koncu osnovne šole.

Na literarnem večeru so podelili tudi posebna priznanja za dosežke in sodelovanje v društvu. Dobitniki priznanj so bili predvsem presenečeni in seveda navdušeni nad dejstvom, da se njihovo delo tako ceni.

Kulturno umetniško društvo Franjo Sornik – Smolnik že deset let uigrano teče pod vodstvom predsednice Dragice Jurše, ki upa, da bo društvo tako delovalo še naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.