05:40, pet, 19. Apr

Kronika pohorskih carjev s pogledom na mariborsko smučarijo





V Podružnični osnovni šoli Reka-Pohorje so se zbrali pohorski carji in domačini na predstavitvi knjige o pohorskih carjih ter ob tem predstavili še zgodovino smučanja na Pohorju. Zazrti v preteklost pa so razmišljali tudi o sedanjosti in temu, kaj bi se lahko naredilo zdaj za boljši smučarski turizem tudi na Mariborskem Pohorju.

Avtor knjige o pohorskih carjih je Dolfe Rajtmajer, ki je bil tudi 33. pohorski car. Knjiga je zapisana kot kronika z zgodbami posameznih carjev.

Med najbolj zgovorne pohorske carje pa so uvrstili kar aktualnega Mitjo Šeška, ki so mu nadeli vzdevek Spikerski, saj povezuje in napoveduje na večini smučarskih tekmovanj kluba, tudi pri tekmovanjih Zlata lisica in Little fox. Letošnja smučarska sezona, v času, ko na Mariborskem Pohorju prevladuje na smučišču umetni sneg, je čas za razmislek, kako naprej.

Andrej Rečnik, ki pa je bil 24. pohorski car davnega leta 1987, pa se je zazrl v preteklost. Pravi, da je bilo takrat precej težje pripravljati progo za smučarska tekmovanja, saj je bilo precej več fizičnega dela.

So se pa strinjali, da je ob vsem delu, ki ga imajo, dobiti naziv pohorski car lepo priznanje. Saj gre za zahvalo, da si nekaj dobrega naredil za Pohorje, ne samo za smučarski klub ali za smučarje, ampak za Mariborsko Pohorje in ne nazadnje tudi za mesto Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.